maanantai 28. lokakuuta 2019

Holokausti SS : Tapa ittes Timo Soini 7” EP (Reaction Rock, 2019)

Radikaalia nationalisti-hatecorea on tehty Suomessa vähän, tunnetuimpana nimenä kenties toissavuonna kokopitkän julkaissut Puhdistus. Sittemmin D-beatia takovan ryhmän rinnalle on astunut Tampereen suunnalla vaikuttava uusi ilmestys, Holokausti SS. 

Yhtyeen nimestä päätellen bändin genre voisi löytyä NSBM:stä tai amerikkalaistyylisestä hatecoresta. Yllätys olikin suuri kun asetin levylautaselle bändin ensimmäisen 7-tuumaisen EP:n Tapa ittes Timo Soini. Bändihän soittaa perinnetietoista -82 Suomi-hardcorea! Musiikillisesti levy ei tarjoa juuri mitään ikimuistettavaa, vaan sen viehätys perustuu lähes pelkästään häijyn törkeisiin lyriikoihin ja kansankiihottavaan kansitaiteeseen (EP:stä löytyy kaksi eri kansiversiota).

Temaattisesti HSS kulkee 1990-luvulla pahennusta herättäneen Shitter Limitedin jalanjäljissä. Levyillään matalaotsaista provoanarkismia edustaneen Shitter Limitedin tarkoitus oli lähinnä synnyttää pikkuporvareissa moraalista närkästystä. Tässä mielessä HSS kuuluu Shitterin kanssa samaan sarjaan, joskin tappokehoituksia jaellaan oikeistopoliitikkojen sijaan kosher-konservatiiviselle luopiolle ja haistattelua saavat osakseen vasemmistopolitiikot kuten kappale ”Painu vittuun Li Andersson” väkevästi todistaa. Vaikea sanoa nukkuuko punaporvari tämän levyn myötä sen huonommin kuin kokoomuslainen 1990-luvulla. Bändin riimittelijöillä on ainakin ollut hauskaa ja se kuuluu myös levyllä. 

Voi hyvinkin olla, että levyn suorasukainen maalittaminen on jonkinlainen barometri ruohonjuuritason fiiliksistä tällä hetkellä. Lisäksi on syytä muistaa, ettei HSS ole edes ainoa tekijä näillä apajilla, sillä vanhakantaista punkkia vääntävän Dead Kommunistin tekstit ovat monin paikoin yhtä pidäkkeettömiä kuin HSS:llä. 

Se, kertooko  EP Tapa ittes Timo Soini ainoastaan poliittisesta turhautumisesta vai siirtymisestä radikaaleihin tekoihin, on vielä tässä vaiheessa vaikea sanoa. Varmaa on vain se, että yleisen apatian taustalla kytee yleinen tyytymättömyys, joka saattaa jonkun ulkoisen syyn (vrt. vuoden 2015 massainvaasio, terrori-iskut) seurauksena leimahtaa milloin tahansa liekkimereen. Tässä mielessä HSS:n hirtehinen yhdeksän biisin vihanpurkaus voi olla jälkikäteen arvokas dokumentti ja indikaattori ajan hengestä, joka nousi myöhemmin valtavirtaan. 

Arvio: RL

Levyä myy Suomessa mm. Ukonvasama, Sakaramiina, Europa Erwache.

tiistai 15. lokakuuta 2019

Kansallismielinen urheilu


Kansallismielinen toiminta ei ole vain musiikkia. Ympäri maata kokoontuu monenlaisia ryhmiä yhteisiin harjoituksiin ja ajanviettoon. Älä jää kotisohvalle laiskistumaan!


KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...