perjantai 14. tammikuuta 2022

PIKKUJOULU. NYT! 8. tammikuuta 2022

Radikaalin musiikin uuden vuoden aloitti edellisen vuoden tavoin Ukkometson pikkujoulut. Vastakulttuurin nimissä pikkujouluajankohdat eivät ole samaan aikaan kuin kaikilla muilla. Niitä vietetään silloin kun itse halutaan. Illan tarjonta oli myös erikoista ja isolta osalta ensi kertaa kuultavissa.

Sniperin Korkin soolokeikka aloitti illan. Yli 20 kappaleen mittainen setti oli jaettu kahteen osaan. Puolet tuli illan aluksi ja toinen puolisko illan lopuksi. Tämä oli erinomainen päätös. Korkki on vakiovieras kotimaisilla kansallismielisillä keikoilla sekä Sniper-yhtyeenä että akustisena sooloartistina. Tämän illan laajaan settiin mahtui monia kappaleita joita ei ole kuultu keikoilla kuin harvoin. Joitain tuskin koskaan. Kappaleiden, kuten The end is the end, Waffenbrüder II -split levyltä, toivoisi soivan jatkossa useammin. Uuden levyn kappaleet kuten Lopun alkuako?, Sodanjulistus!, Etsi ja tuhoa voisivat kääntyä hyvin myös rock versioiksi. Setin ensimmäisen osion lopettanut K.R.P. soi sopivasti samaan aikaan kun Polpo kävi patsastelemassa keikkapaikan pihalla täydessä varustuksessa. 

Illan erikoisin setti oli Skularit plays Pylvanainen. Pagan Skull -kokoonpano soitti punkimmalla otteella Pylvanaisen parhaita kappaleita. Ehkä jonain päivänä tulemme näkemään setin Pylvanaisen laulajan liittyessä keulille? Tällä kertaa tarjolla oli puhtaasti coverbändi, vaikka osa lavalla olleista on nähty myös virallisessa Pylvanaisen kokoonpanossa. Nukkemestari, Pieni kansa, Roviot, Viimeinen toive ja monta muuta klassikoksi muodostunutta kansallismielistä rockvetoa kajahti setin aikana. Myös röyhkeitä ja keskisormea heiluttavat kappaleet kuten Onks tää sun unelma ja N.O.P. 

Pylvanaisen kappaleet saattavat olla rock musiikin perinteiseen kolmisointuun pohjautuvia, mutta yhtyeellä on ensimmäisestä demosta saakka ollut selkeä oma ilme. Tämä on kuultavissa myös muiden esittäessä Pylvanaisen materiaalia.

Vapaudenristin setti sisälsi useita uusia kappaleita, jotka kuultiin nyt ensimmäistä kertaa livenä. Myöhemmin 2022 aikana ilmestyvän albumin materiaalissa korostuu nopeampi punkimpi poljento, kuitenkin Vapaudenristille ominaisella tavalla säilyttäen raskauden ja suoruuden. Settiin oli yleisön pyynnöstä palautettu Ei Maata Ilman kansaa ja Mies Aikaa Vastaan -tyyppisiä vanhoja kappaleita, joita ei ole pitkään aikaan kuulunut livesettiin. Yleisö jäi toivomaan lisää kappaleita. Illan viimeinen veto oli toiset kolme varttia Korkin sooloa.

Korkin setin aloitti Lynkkarien laulu ja siitä edettiin tusinan esityksen verran johon kuuluivat Moment of Truth, Isänmaa, Free our brothers ja Tuli johda. Toistaiseksi julkaisematon Veljet voima on valkoinen -kappale oli livenä harvinaista herkkua.

Illan runsaslukuinen yleisö oli monipuolinen. Ikäjakauma osoittaa suomalaisen kansallismielisen kentän uuden aallon nousun kasvavaa potentiaalia. Tämä on nähty jo useamman vuoden ajan, kasvavissa määrin. Joulukuussa valtamiediassa oli käynnissä laajamittainen propagandahyökkäys. Yliampuvaksi propagandaksi osoittautunut Kankanpään tapaus oli selvästi suunnattu luomaan epäilyksen varjo itsenäisyyspäivän ylle.

Yksi joulukuun irvokkain ja ilmiselvin valeuutinen oli Iltalehden julkaisema mustamaalaus otsikolla "Jopa 13-vuotiaita värvätään äärioikeiston riveihin Suomessa – näin se tapahtuu”. Lehtijuttu maalaili kuvaa internetin hämyisästä ja kielletystä varjopuolesta, alaikäisten aivopesusta ja rekrytoinnista. Uutinen nosti esiin tiettyjä järjestöjä tai toimijoita. Uudenmaan akseli julkaisi pian vastineensa Iltalehdelle. Siinä sanottiin mm:

”Meidän tarkoituksemme ei ole aivopestä nuoria vaan tarjota heille foorumi toteuttaa itseään. Mielestämme kansallismielisyys kuuluu kaikille, myös nuorille, eikä siinä ole mitään äärimmäistä. Jäsenyytemme alaikäraja on 15 vuotta, emme rekrytoi "jopa 13-vuotiaita". Pyrimme esittämään oikeaksi ja hyväksi kokemaamme ajattelua, ja näyttämään että on muitakin vaihtoehtoja kuin ne, joita tarjoavat SETA:n peruskouluvierailut tai Elokapina-opettajat. Ympäristön ollessa tällainen olemassaolomme on vähintäänkin oikeutettua.”

Äärimmäisyys on suhteellinen asia. Elämme maassa, jossa jokainen kansalainen kehdosta hautaan on alistettu aamusta iltaan kulutuskulttuurin ja monikulttuurisuuden propagandalle. Sen ote on niin tiukka, ettei sitä voi kyseenalaistaa vaikuttamatta radikaalilta. Mikä oikeasti edustaa äärimmäisyyttä? Kapitalistisen kulttuurin lieveilmiöinä pulppuaa pinnalle muotivaatteita ihmisten päältä ryöstävät neekerit. Tosi-TV julkisuutta ihannoivan elämäntavan ja ulkonäköhuoraamiseen keskittyneen pinnallisen kulttuurin nähdään olevan tavallista, eikä äärimmäistä. Mitä tarkemmin katsoo yhteiskunnan arkisen tason alle, sieltä paljastuu toinen toistaan vahingollisempia ja kestämättömämpiä ilmiöitä.  

Mitä tavallisen ihmisen kuuluisi ajatella jos teollisen mittatason saavuttanut propagandakoneisto sekä valtion omistamat mediat myyvät jopa mainituille 13-vuotialle ajatusta hormonihoidoista ja kirurgisista toimenpiteistä, joita tarjotaan taikatempuiksi sairaan yhteiskunnan aiheuttamien mielenterveysongelmien ratkaisuksi! Mitä kantasuomalaisen kuuluisi ajatella, kun heidän lapsensa ovat monissa kaupungeissa muuttumassa vähemmistöiksi peruskouluissa.

Ei tarvitse olla kypsä aikuinen havaitakseen ongelmia ja halutessaan asettua niitä vastaan. Radikaali, kumouksellinen kansallismielinen, ei kritiikittömästi ihannoi ja ylistä tätä Suomea, jossa nyt elämme. Kumouksellisuus tarkoittaa ratkaisevia muutoksia vaativaa asennetta. Kun nuori näkee miten valtaapitävät ovat joko kyvyttömiä tai haluttomia tarttumaan ongelmiin, Suomen lippu ei heilu valtiojohdon ja valtaapitävien sekä monikansallisten poliittisten agendojen puolesta. Se heiluu isänmaan puolesta. 

Skinhead-liike, tai kansallismielisyys ei ole vuosiin profiloitunut nuorisokulttuuriksi. Jos Suomen nuoriso alkaa laajemmin herätä vallitsevaan tilaan, siihen ei tarvita hämäräperäisiä rekrytoijia. Nuorisossa on aina ollut laajasti henkilöitä, joilla on kyky ja näkemys asettua valtakulttuuria vastaan, omin ehdoin, omista lähtikohdista, omaa uutta kansallismielistä kulttuuria luoden.

On naurattavaa ajatella että kasvava nuori olisi vaarallisten ja pahantahtoisen natsien armoilla. Kuka tahansa voi nähdä miten heitteille, itsetuhoiseen ja itseinhoon johtavaa tilaan vie valtavirran tarjoama tie. Vaihtoehto sille voi olla kumouksellista ja radikaalia, mutta näiden ilmiöiden äärimmäisyyttä voi itse kukin vertailla siihen vahingolliseen roskaan, jota maailman suurimpia pääomia hallitsevat tahot ja tehokkaimpia propagandakoneita hallussaan pitämät pelurit syöttävät mieliimme.

Ukkometson keikka oli taas esimerkki omaehtoisesta, nöyristelemättömästä asenteesta. Siitä voi ottaa oppia niin nuoriso kuin vanhukset. 

Ukkometson keikkavideoita voit katsoa Veriyhteyden Telegram-tilltä tai tästä suorina linkkeinä Korkki, Skularit plays Pylvanainen ja Vapaudenristi

Seuraavaksi keikkalla Mistreat, Vapaudenristi ja Ehre. 29.1.2022 Lappeenrannassa.

VY

torstai 13. tammikuuta 2022

HILJATTAIN POISMENNEITÄ RAC/NSBM AKTIVISTI-MUUSIKOITA

Vuodenvaihde vei rajan taa kaksi merkittävää rotutietoisen musiikin veteraania. Ensimmäisenä saatiin kuulla Skrewdriverin kolmella albumilla (White Rider, After the fire, Warlord) soittaneen ja Brutal Attackissa bassotelleen pohjois-irlantilaisen lojalistin Merv Shieldsin poismenosta. Jo jonkin aikaan sairastellut Merv menehtyi sairaalassa 1. tammikuuta. Virallinen kuolintiedote kertoo:

Obituary notice for Mr. Mervyn Shields Shields – 1st January 2022 (peacefully) at hospital, Mervyn, Late of Belfast and Bushmills, dearly loved father of James and Carol, much loved son of Louie and the late Andrew and dearest brother of Lorraine and Wendy. Service in Murdock’s Funeral Home,2a Windsor Avenue, Coleraine  (due to current guidelines, immediate family only) on Wednesday 12th January 2022 at 12.30pm.   Family flowers only please.  Donations in lieu if desired to N.S.H.C.T. c/o Mrs. Mona Murdock, 31 Bushmills Road, Coleraine.   Deeply regretted by his family and entire family circle. 
Sympathy and condolences from the officers and members of the 12th Battalion Royal Irish Rifles Memorial Association are extended to his partner Zelda, family circle and the Friends of the 36th Ulster Division, Cairncastle.  An absolute gentleman and friend to many. Rest easy big Merv.. Matthew 5:4 "Blessed are those who mourn, for they shall be comforted."

Samana päivänä kuin Merv Shields menehtyi kreikkalaisesta Der Stürmer -yhtyeestä tuttu Hjarulv Henker yllättäen sairaskohtaukseen. 

NSBM:n pioneeriyhtyeisiin kuuluva Der Stürmer vieraili kolme kertaa Suomessa ja kaikilla kerroilla kitaraa pieksi Henker. Maamme valtamediassa Der Stürmer tunnetaan parhaiten yhtyeen ensimmäisestä Suomen kiertueesta 2008 (Carelian Pagan Madness), jota Helsingin Sanomat ja A-studio yrittivät valeuutisoinillaan sabotoida Tampereen keikan jälkeen. Korvaava toinen konsertti saatiin kuitenkin Turkuun, jossa Henker näytti mitä on vimmainen pakanallinen kitarasoundi.

R.I.P. Hjarulv Henker ᛣ (Wodulf, Der Stürmer, Dreadful Relic, Lamentation, Nachtkaiser) 3/12/1974 - 1/1/2022

Kotimaan rintamalla on kuultu myös kuolonviestejä. Monien muistoissa on vielä vuoden 2020 joulukuussa raukkamaisesti murhattu Genocide Wolvesin laulaja Tontsa. Tontsa edusti suoraselkäistä aatteen paloa, jossa kaveria ei jätetty eikä petetty. 

Suomalaisessa liikkeessä hyvin kiistanalainen persoona, videomestari Marko "Jäsä" Järvinen, menehtyi pitkällisen sairastamisen jälkeen 8. marraskuuta 2021. Ikävien kuprujensa vuoksi Jäsä oli 1990-loppuolelta lähtien persona non grata varsinkin Helsingin alueella. Muutettuaan Ruotsin hän joutui vuosien asumisen jälkeen sielläkin ongelmiin, jonka vuoksi hän palasi takaisin kotikaupunkiinsa Poriin 2010-luvulla. 

Suomessa Jäsä on ymmärrettävästi sivuutettu, mutta ulkomailla hän lienee Mistreatin Muken ohella tunnetuin nahkapää RAC-musiikkikulttuuria tallentaneiden Kriegsbericther-videoidensa ansiosta. Hän tallensi, tuotti ja dokumentoi valtavan määrän myös Skrewdriverin historiaa, ehkä enemmän kuin kukaan muu maailmassa. 

torstai 6. tammikuuta 2022

KANSALLISESTI RADIKAALIN MUSIIKIN PARHAAT VUONNA 2021


Rockmusiikki metallin eri alagenreistä aina neofolkiin ja industrialiin loistavat poissaolollaan valtavirtaradioiden soittolistoilla. Moniarvoisuuden toitotuksestaan huolimatta ne eivät todellakaan soita sitä, mitä kansallisesti ajatteleva suuri kansanosa haluaa.

Esimerkiksi nuorisolle suunnattu YleX on täynnä vähämielisen roturutsaista rap-papatusta kun taas Radio Suomessa jylläävät vaginamonologeja pitävät voimaannuttavan upeat nuoret naiset (toimittajien huomaamatta tässä edes mitään ironiaa). 

Asian voi tarkistaa vaikka Radio Suomen vuoden poplevyjä kokoavasta kaksiosaisesta ohjelmasta Susannan ja Velin vanha ja uusi vuosi, jossa ajan hermolla olevien The Beatlesin ja Abban julkaisujen lisäksi soitetaan lähinnä nuorten suomalaisnaisten keijukaismaisia itsetutkiskelujollotuksia. Tässä ei voi olla huomaamatta kaikkialle puskettua feminististä agendaa.

Toisin kuin Yle, Veriyhteys ei kätke poliittista asennoitumistaan. Näitä listoja kootessa on menty musiikki edellä, mutta levyjä valittaessa lyriikoilla on normimusiikkiin verrattuna tavallista suurempi merkitys.


Veriyhteys:

1. STURM 18 - Rotmord (Saksa)

2. UFONAZI – Venuvian Supremacy In 261 Million KM (Suomi)

3. PYHÄ KUOLEMA – Uusi panssaroitu Suomi (Suomi)

4. MORÖSE – The Call (Suomi)

5. PAGAN SKULL – Joutomaa (Suomi)

6. MISTREAT / WHITE MINORITY Split (Suomi)

7. KONTINGENT - Résistances (Ranska)

8. STONEHAMMER – Valhalla we are bound (Kanada)

9. ROME ‎– Parlez-Vous Hate? (Luxemburg)

10. V/A RAC COVERS PROPAGANDAA [kokoelma] (Suomi)


D88 distro:

1. PAGAN SKULL - Joutomaa (Suomi)

2. SNIPER – Sodanjulistus! (Suomi)

3. BRUTAL ATTACK – 40 Years Of Love & Hate (UK)

4. THUMBSCREW – Pride Of Pain (Espanja)

5. MISTREAT / WHITE MINORITY Split (Suomi)

6. MACHT & EHRE – Wende Oder Untergang (Saksa)

7. UFONAZI – Venuvian Supremacy In 261 Million KM (Suomi)

8. VERMINE – Promethean - Ere Du Surhomme (Ranska)

9. S.U.D. - Ahnenerbe / Totenkvlt (Saksa)

10. DIABOLI – Awakening Of Nordic Storm (Suomi)

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...