keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

BRUTAL BEGUDE 1995-2015 - 20 years of fight (Freivolk, 2014)

1995 muutama Ranskalainen teinipoika perusti brutaalia musiikkia soittavan projektin jonka nimi vihjaisi maahanmuuttajia kuhisevaan kaupunginosaan bändin kotikaupungissa.  1996 bändi kirjoitti demollisen materiaalia, mitä ei kuitenkaan julkaistu sisäisten ristiriitojen vuoksi ja bändi hajosi vuotta myöhemmin.

Vaikka nimi säilyi samana, ehkä 2003 alkanut uusi tuleminen on merkki bändin oikeasta syntyhetkestä? Alkuperäisen kitaristin ja uuden laulajan muodostama duo nauhoitti albumin nimeltään “Radikal Musik” jonka julkaistiin 2005. Levy yhdistää metallista saundia, josta löytyy paljon raskaan ja metallisen hardcoren aineksia, mutta myös hieno ilmapiiri jonka voi yhdistää Ranskalaisen radikaalin skinhead rockin perinteisiin. Etenkin äkäinen ja tyly laulusuoritus! Levyn peruselementit on yksinkertaisten ja raskaiden metallisten riffien päälle selkeästi mutta äkäisesti toteavat säkeet, joita seuraa lyhyisiin parin sanan iskulauseisiin luottavat kertosäkeet. Toistosta ja ideoiden kierrättämisestä huolimatta levy kantaa helposti koko kestonsa ajan. Monelle Ranska ei esityskielenä ole kaikkein mieluisin, mutta monessa kappaleessa huonommallakin kielitaidolla tietää mistä lauletaan. Kun laulaja karjaisee “Islam Terroriste!!”, on helppo ymmärtää mikä vituttaa, eikä jokaisen lauseen tarkkaa sisältöä tarvitse miettiä.

Bändiä on helppo verrata esimerkiksi Der Sturmer ja Stahlgewitter bändeihin, vaikka musiikissa on hyvin selkeät erot. Kyse on enemmän tavasta missä viesti on musiikin viihdyttävyyttä olennaisempi. Kuivat ja siistit saundit, rumpukone, toistuvat peruslinjan kappaleet ja kaikki sellainen sulautuu yhdeksi isoksi valkoiseksi nyrkiksi joka iskee päin naamaa ilman teeskentelyä että pyrkimys olisi suuren taideteoksen tekeminen. Suorasukainen lyriikka takaa että levy on varmasti kielletyn musiikin listalla kaikissa maissa joissa sellaisia listoja on tapana pitää.

2006 ilmestynyt “Forever Ours” CD näytti bändin siirtyneen yhä enemmän kohti monipuolisempaa death ja thrash metal ilmaisua, tosin laulu ei siirtynyt murahtelun suuntaan, vaikka sitä kuullaan taustalauluissa. Tempo on noussut, riffeihin on tullut lisää sisältöä, mutta perusasiat on säilyneet lähellä edellistä levyä.

2007 bändi teki sessiokokoonpanolla muutaman keikan, mutta taas päätyi erinäisistä ongelmia johtuen lopettamaan. 2013 bändi aloitti taas aktiivisen keikkojen soittamisen. Kokoonpanoon saatiin basisti ja oikea rumpali ja keikkoja oli ympäri euroopan. Samaan aikaan bändi teki diilin Amerikkalaisen Freivolk levy-yhtiön kanssa, joka uusintajulkaisi 2 albumia yhdellä 74 minuuttia pitkällä CD levyllä.  Kolmas levy on työn alla ja bändi on osoittanut tiukkuutensa niin musiikin, tinkimättömän lyriikan kuin livekuntonsa puitteissa. Kannattaa tsekata jos intensiivinen ja metallinen saundi kiinnostaa!

Sekä bändi että levy-yhtiö on melko syvällä rotutietoisen alakulttuurin hämärissä, mutta nykyään youtube on helppo lähde kuulla musiikkia. Ne jotka haluaa fyysisen levyn, Suomessa levyä jakelee Sakaramiina.

maanantai 9. maaliskuuta 2015

MEDIAN VALHEET

Musiikkilinkki Civic Dutyn kappaleeseen Media Lies.

Suomenkin mediassa on noteerattu Saksan PEGIDA mielenosoituksissa huudettu “Lügenpresse” slogan. Suomeksi valehtelevaa lehdistöä tarkoittava slogan saa raskasta painolastia historiansa vuoksi. Mutta mikä on muuttunut? Lehdistön valheet ja vääristely on arkipäivää. Toisin kuin rehellinen vastarinnankiiski, joka myöntää aatteellisen taustan kaiken tiedonvälityksen takana, moni lehdistö kehtaa esittää objektiivista ja neutraalia. Samaan aikaan toimien tarkoitushakuisen röyhkeästi täysin päin vastoin.

Kansallismielisiä, joita myös yhteiskunnan vaaralliseksi ääriainekseksi kutsutaan, on itsestäänselviä kohteita mediassa vallassa oleville kulttuurisodan likaisille pelureille. Tämän pääsee toteamaan viimeistään ne tahot jotka omalla naamallaan ja omalla nimellään kehtaavat näyttäytyä julkisuudessa, kuulua järjestöihin tai lausua mielipiteitään. Viimeistään silloin nimilistat, henkilörekisterit ja valokuva-arkistot voi täräyttää tiskiin ja näyttää miten poliittinen agenda onkin “tutkivaa journalismia”.

Suomalainen CIVIC DUTY totesi demollaan “Media Lies” biisissä: He kirjoittavat paskaa, vaikka maasi on kuolemassa. Kiellä se paska ja vapauta raivosi! Tätä tarjoaa nykyisin äärimmäisen aktiivinen sosiaalinen media. Mm. YLE WATCH kommentoi aktiivisesti valtavirtamedian aivopieruja tyylikkään öykkärimäisellä innolla. SARASTUS ottaa välillä kantaa ajankohtaiseen, mutta usein sivistyneemmällä otteella. KANSALLINEN VASTARINTA kertoo usein mielenkiintoisen toisen version tapahtumista mistä mediassa kerrotaan varsin yksipuolinen kuva. MUSTA SYDÄN tarjoaa kuvia, linkkejä, videopätkiä ja muuta kryptistä usein kansallismielisen alakulttuurin monilta suunnilta. Nämä tahot kertovat enemmän tai vähemmän selvästi millä asialla ollaan. Neutraalius ja objektiivisuus ei ole aina hyveitä. Kansallismielisen viestintä on väistämättä värittynyttä. Voimme arvostaa aatteellista ja asenteellista mediaa joka tekee selväksi agendansa. Ja samaan hengenvetoon voimme sylkeä niiden päälle jotka syytää valheita ja lokaa aattellisten vastustajiensa päälle, teeskennellen olevansa objektiivisen totuuden asialla.


http://ylewatch.blogspot.fi/


http://sarastuslehti.com/


http://www.patriootti.com/


http://www.mustasydan.com/

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...