maanantai 9. maaliskuuta 2015

MEDIAN VALHEET

Musiikkilinkki Civic Dutyn kappaleeseen Media Lies.

Suomenkin mediassa on noteerattu Saksan PEGIDA mielenosoituksissa huudettu “Lügenpresse” slogan. Suomeksi valehtelevaa lehdistöä tarkoittava slogan saa raskasta painolastia historiansa vuoksi. Mutta mikä on muuttunut? Lehdistön valheet ja vääristely on arkipäivää. Toisin kuin rehellinen vastarinnankiiski, joka myöntää aatteellisen taustan kaiken tiedonvälityksen takana, moni lehdistö kehtaa esittää objektiivista ja neutraalia. Samaan aikaan toimien tarkoitushakuisen röyhkeästi täysin päin vastoin.

Kansallismielisiä, joita myös yhteiskunnan vaaralliseksi ääriainekseksi kutsutaan, on itsestäänselviä kohteita mediassa vallassa oleville kulttuurisodan likaisille pelureille. Tämän pääsee toteamaan viimeistään ne tahot jotka omalla naamallaan ja omalla nimellään kehtaavat näyttäytyä julkisuudessa, kuulua järjestöihin tai lausua mielipiteitään. Viimeistään silloin nimilistat, henkilörekisterit ja valokuva-arkistot voi täräyttää tiskiin ja näyttää miten poliittinen agenda onkin “tutkivaa journalismia”.

Suomalainen CIVIC DUTY totesi demollaan “Media Lies” biisissä: He kirjoittavat paskaa, vaikka maasi on kuolemassa. Kiellä se paska ja vapauta raivosi! Tätä tarjoaa nykyisin äärimmäisen aktiivinen sosiaalinen media. Mm. YLE WATCH kommentoi aktiivisesti valtavirtamedian aivopieruja tyylikkään öykkärimäisellä innolla. SARASTUS ottaa välillä kantaa ajankohtaiseen, mutta usein sivistyneemmällä otteella. KANSALLINEN VASTARINTA kertoo usein mielenkiintoisen toisen version tapahtumista mistä mediassa kerrotaan varsin yksipuolinen kuva. MUSTA SYDÄN tarjoaa kuvia, linkkejä, videopätkiä ja muuta kryptistä usein kansallismielisen alakulttuurin monilta suunnilta. Nämä tahot kertovat enemmän tai vähemmän selvästi millä asialla ollaan. Neutraalius ja objektiivisuus ei ole aina hyveitä. Kansallismielisen viestintä on väistämättä värittynyttä. Voimme arvostaa aatteellista ja asenteellista mediaa joka tekee selväksi agendansa. Ja samaan hengenvetoon voimme sylkeä niiden päälle jotka syytää valheita ja lokaa aattellisten vastustajiensa päälle, teeskennellen olevansa objektiivisen totuuden asialla.


http://ylewatch.blogspot.fi/


http://sarastuslehti.com/


http://www.patriootti.com/


http://www.mustasydan.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!