maanantai 15. helmikuuta 2021

Aryan Hammer: Einsatzkommando Finnland (Sang & Sol Productions, 2019)


(Musiikkilinkki kappaleeseen 
Einsatzkommando Finnland)

Uudenmaan alueella vaikuttava Aryan Hammer julkaisi livestudiosessiostaan 2017 omakustanne-cd-r:n, josta ranskalaisfirma Sang & Sol Productions teki virallisen cd-painoksen toissa vuonna. Kolme pitkähköä rutistusta sisältävä 
Einsatzkommando Finnland on koruton kunnianosoitus suomalaisille SS-miehille, suomalais-saksalaiselle aseveljeydelle ja verikoirina tunnetuille nuorisoaktivisteille (kappale "Verikoirat"). 

Julkaisun nimi on luultavasti napattu punavihreän historioitsija Oula Silvennoisen poliittisesta tendenssitutkimuksesta Salaiset aseveljet – Suomen ja Saksan turvallisuuspoliisiyhteistyö 1933–1944 (Otava, 2008). Einsatzkommando Finnlandin olemassaolosta ja "rikoksista" ei ole kiistämätöntä näyttöä eikä vasemmistolaisten historianväärentäjien hallitsemassa (((Wikipediassa))) julkaistu lähdekritiikitön artikkelikaan anna lisävarmistusta asialle.

Suomeksi mörisevän bändin sanoitukset ovat harvinaisen väkevää ja selkeäsanaista julistusta virallisen valhehistorian vasemmistolaista narratiivia vastaan. Ilman iskevää soitantaa ne menettäisivätkin huomattavan osan voimastaan. Metallisella paahtamisellaan Aryan Hammer nimensä mukaisesti moukaroi viestinsä perille niin että jokainen takarivin taavokin sen ymmärtää. 

Levyllään Aryan Hammer on selvästi päätä korkeammalla verrattuna muihin NSBM-yrittelijöihin. Ilokseni mini-cd:stä ei välity alan helmasynteihin kuuluvaa tuhnuisuutta ja käppäisyyttä, vaan raa'an skarpit livesoundit ja karski aggressiivinen tatsi saa välittömän hyväksynnän jalan vipattamisella. Avausbiisi "Einsatzkommando Finnland" kuuluu jo nyt suomalaisen NSBM:n vähäisiin klassikoihin.

Äänittämisajankohdan 2017 jälkeen Aryan Hammer on miehistövaihdosten jälkeen ehtinyt muuttaa tyyliään moneen kertaan. Välillä on keskitytty rumpupatteriston esittelyyn, joskus on taas vedetty doomimaisen hidasta mustaa metallia. Parhaimmillaan bändi on kuitenkin nopeatempoisessa bm-tulituksessa, jota tämä julkaisu edustaa.

Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!