sunnuntai 14. elokuuta 2022

6.8.2022 PÄÄKAUPUNKISEUTU: SNIPER / VALKOISET PAHOLAISET / WHITE UPRISING

White Uprising
Valkoiset Paholaiset
Sniper

Pääkaupunkiseudulla oli samaan aikaan päällekkäin Infernal Finlandin järjestämä Black Metal keikka, jonka vetonaulana kansallismielisissä piireissä huomiota saanut Norrhem, sekä tyylipuhtaaseen valkoisen ylivallan rockiin keskittynyt keikka. Yleisöä riitti hyvin myös jälkimmäisessä tapahtumassa, pieneksi jääneestä mainostuksesta huolimatta. Ulkomailta oli tullut muutama kymmenen vierailijaa katsomaan Suomen meininkiä ja lisäksi asiallinen määrä kotimaista yleisöä.

Illan aloitti WHITE UPRISING, joka tuntui olevan yhä entistä tiukemmassa kunnossa. Settiin oli lisätty Angry Aryans -lainakappale, joka antaa viiteitä miten aggressiivisesta materiaalista White Uprising kohdalla puhutaan. Yhtye ei soita löysää rockia tai heviä, vaan tiukkaa nopeatempoista vihaista hardcorea. Kitaristin päällä ollut Infantry t-paita toimii myös viitteenä millaisesta materiaalista vaikutteita on ammennettu. Anti-antifa, Pedobasher, Fight back! ynnä muut kappaleet kertovat jo nimillään mistä puhutaan, mutta yhtye on tehnyt myös yhtä suorasukaista suomenkielistä materiaalia jonka kuulemisesta Veriyhteyssä aina ilahdutaan. Yhtyeen soundit olivat erinomaiset ja laulaja otti lavan haltuun koko setin ajan.

Täysimittaista albumia ei olla vielä saatu, mutta keikkojen perusteella VALKOISET PAHOLAISET on ehdottomasti valmis levyttämään. Yksi split-levy ja pari kokoelmaa antavat lupaavan, mutta vaillinaisen kuvan yhtyeen kyvyistä. Kokoonpanomuutosten jälkeen yhtyeellä olisi selvästi enemmän annettavana suomalaisen kansallismielisen musiikin rintamalla. Nykyisen laulajan matalampi karjuminen on sen verran uskottavaa ja hyvän kuuloista, että se antaa tilaa myös korkeammalta huudetuille taustalauluille. Perinteisemmän RAC takomisen ja lihaksikkaan kitaramelodioilla koristellun vihacoren välissä operoivat kappaleet ovat Suomessa persoonallisen kuuloisia kuin myös aiheiltaan aidosti kantaa ottavia. 

Ulkomaiselle yleisölle tutuin oli SNIPER. Lukuisia albumeita julkaissut yhtye on näinä päivinä tiukimmassa soittokunnossaan. Rock-trion iskevyys ja pitkien settien loppumaton hittikimara on tullut tutuksi viime vuosina kasvavissa määrin. Vielä 10-15 vuotta sitten Sniper keikkoja joutui Suomessakin odottamaan paikoin vuosikausia. Nyttemmin yhtye on esiintynyt niin tiuhaan ettei siihen voi olla törmäämättä, jos kotimaisilla RAC keikoilla liikkuu. Tästä huolimatta keikat katsoo aina alusta loppuun nyrkkiä innokkuudesta puristaen. Korkin lauluun on tullut vuosien saatossa entistä karkeampaa vivahdetta ja moni vuosikymmenet sitten levytetty kappale kuulostaa näinä päivinä piirun verran aggressiivisemmalta.

Kesä ei ole vielä ohi. 26-27.8. Kuopion seudulla tapahtuu ja molempien 6.8. keikkojen pääesiintyjät löytyvät Apocalyptic Rites -tapahtymasta. Sniper ja Norrhem lisäksi festivaalilla soittaa Pagan Skull, White Death, Pyhä Kuolema, Goatmoon, Sunwheel (Puola)  ja monta muuta. Katso mainos Veriyhteyden sivulta tai Telegramin kanavalta. Loppuvuonna tulossa useampi muu keikka, joten silmät ja korvat auki!

Arvio: VY

PS. Ota haltuun VY Telegram-kanava, jossa julkaistu videot kaikilta yhtyeiltä:
https://t.me/s/veriyhteysfbclid=IwAR0C9TTNJPWTKrIYwFscD0ncA5Zvea1ll6wViQ1uLxe2REG9CRkT9xkd8QE



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!