tiistai 29. maaliskuuta 2016

UKONVASAMA – Vapaan kansan sotahuuto; Nro 9 helmikuu ja 10 maaliskuu 2016

Viime vuonna aloittanut vanhan koulukunnan xerox-zine Ukonvasama jatkaa nopeatahtista ilmestymistään, sillä nyt ovat vuorossa jo numerot 9 ja 10. RAC-julkaisu on saanut mukaan lisää avustajia, mikä alkaa näkyä varsinkin mielenkiintoisissa bändihaastatteluissa.

Numero 9 sisältää perinteisen pääkirjoituksen ja uutispalstan lisäksi levyarviot yhtyeiltä Pylvanainen, Mistreat, Auschwitz Symphony Orchestra ja Fennoman. Kirja-arvioissa tarkastellaan Sarastus-verkkolehden julkaisemaa antologiaa Sarastus – kirja I (Kiuas kustannus, 2015) sekä suomalaisfascisti Paavo Susitaipaleen kirjaa Aktvistit toimivat. Susitaipaleen aikalaisesta, AKS- ja IKL-aktivisti Elias Simojoesta, on puolestaan tehty pieni artikkeli, jossa kerrotaan hänen lyhyen mutta dramaattisen elämänsä kohokohdat.

Bändihaastattelussa on tällä kertaa syynissä Pylvanainen, josta on tätä ennen tehty vain yksi haastattelu ruotsalaiseen verkkojulkaisu Midgårdiin. Lisäksi Ukonvasamassa pureudutaan Rajat kiinni! -kansanliikkeeseen. Näkökulma on todella läheltä, sillä lehden päätoimittaja osallistui itse vuoden alussa liikkeen kahteen mielenosoitukseen Tampereella ja Turussa.

Ukonvasaman viimeisin numero lienee musiikinharrastajien mielestä varmaan se antoisin, sillä aviisin uusi avustaja Graf Völker teki tiettävästi ensimmäisen suomalaisen haastattelun australialaisesta Nazi occult metal bändistä Spear of Longinus. Syväluotaava ja antoisa haastattelu vie lähes puolet numero kympin tilasta, mutta siitä tuskin kukaan on harmissaan. Huolimatta SOL:in pitkästä haastattelussa, mukana on edelleen pääkirjoitus, uutispalsta ja levyarviot, joissa arvioidaan mm. Sielunvihollisen, Dark Furyn, Vapaudenristin, Deströyer 666:n ja Mooncitadelin uusimmat lätyt.

Elokuva-arvio leffasta Batman begins antaa lukijalle uudet avaimet katsoa elokuvaa fasistisesta näkökulmasta. Tällaista aiheeseen uppoutunutta tekstiä on ilo lukea! Lehden lopussa on vielä kirja-arvio Savitri Devin ekologisesta klassikkosta Impeachment of Man, jossa arjatar korvaa ihmiskeskeisen filosofian elämäkeskeisellä ajattelulla.

Lehti täyttää näinä aikoina 1 vuotta, jonka kunniaksi se on painattanut oman T-paitansa. Paitamyynnillä päätoimittaja El Tiburon toivoo saavansa edes osan lehden kustannuksista takaisin. Ilmaislehteä voi kysellä alan distroista sekä konserteista. Ukonvasama löytyy Facebookista osoitteesta

https://www.facebook.com/ukonvasamazine/?fref=ts

Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!