sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

PAGAN SKULL, VAPAUDENRISTI, MARDER Varsinais-Suomessa 19.3.2016

Varsinais-Suomen alueella järjestetty keikka piti sisällään vain kotimaisia bändejä. Paikalla oli hyvin porukkaa ympäri maata. Matalan profiilin mainonta sekä yleisön tarve olla yhteydessä järjestäjiin että saisi tiedot keikkapaikan tarkasta sijainnista rajoittaa varmasti satunnaisten tulijoiden määrää. Veriyhteys muistuttaa edelleen ettei keikoille tuleminen sisällä mitään suuria kynnyskysymyksiä mitä ei pienellä vaivalla saa ratkaistua.

Puitteiltaan ja sijainniltaan todella hyvä paikka alkoi täyttyä hyvissä ajoin ennen bändien soittoa. Pagan Skull oli sairastapauksen vuoksi vajaalla kokoonpanolla liikenteessä ja kylmiltään lavalla astelleen basistin suoritus näytti hyvin mistä todellisen outlaw rock’n’rollin soittamisessa on kyse. Luvassa ei ollut tiukkaa musisointia tai edes ihan oikein soitettuja riffejä, vaan ennenkaikkea tekemisen meininki. Valmius astua lavalle heti kutsun käydessä välittämättä sivuseikoista joiden edessä normaalit rock bändit heittää välittömästi hanskat naulaan. Tilanteesta johtuen, setistä löytyi tavallista enemmän cover vetoja. Niistä kohokohdiksi nousi selvästi ikivihreä Invisible Empire sekä Hammer Falls On Zion. Omia kappaleita tuli sekä vanhaa että uutta ja julkaisematonta tuotantoa. Olosuihteista johtuen ei paras Pagan Skull keikka, mutta periksiantamattomuus lasketaan arvostettavaksi hyveeksi!

Myös Vapaudenristi oli liikenteessä uudella kokoonpanolla. Bändin studiokokoonpano on aina ollut erilainen kuin livekeikoilla ja se on tullut tutuksi vaihtuvien rumpaleiden muodossa. Keikan rumpali astui lavalle ilman bänditreenejä, mutta hoiti tonttinsa mallikkaasti. Vapaudenristin livekeikat on aina olleet enemmän löysän äärioikeistorockin suuntaisia ja rennon suurpiirteisesti kohkatut versiot kappaleista on tuttu lähestymistapa. Setti sisälsi materiaalia jo demoilta tutuista kappaleista uuden albumin materiaaliin ja mukana kourallinen pienjulkaisuilta tuttuja sekä vielä julkaisemattomia kappaleita. 10 biisin, 40 minuutin setti jätti yleisön pyytämään lisää, mutta encoreja ei ollut luvassa.

Illan viimeinen esiintyjä nosti tempoa, energiatasoja ja aggressiivisuutta uudelle tasolle. Marder oli tällä kertaa hyvässä latauksessa. Selvinpäin vedetty setti säilytti aggressiivisen iskukykynsä hyvin. Vain setin aikana kasvanut soittimien keskinäinen epävire alkoi nousta turhan korkealle. Itse soiton tiukkuus oli jopa parasta Marderia. Liki 50 minuutin setin aikana tuli ensimmäisen demon kappaleista lähtien ihan uuteen julkaisemattomaan materiaalin. Myös lainabiisejä oli tarjolla. Bändin energinen lavapreesens sekä vimmainen soitanta sai yleisössä aikaan sopivasti törmäilyä ja näytti että vihaiselle metallisemmalle hatecore pohjaiselle bändeille on suomessakin kysyntää.

Iltamat oli hyvä esimerkki miten ei tarvita suuria ulkomaan nimiä onnistuneeseen keikkaan. Olisi toivottavaa että livetoimintaa ja kokoontumisia alettaisiin järjestämään samaan tapaan ympäri maan. Jos keskustan yökerhot ei toivota tervetulleeksi, maa on täynnä vuokrattavia yksityistiloja, kerhoja ja tietenkin lähiöbaareja jotka toivottavat näinkin isot määrät maksavia asiakkaita tervetulleiksi.

Veriyhteys kiittää järjestäjiä ja bändejä sekä yleisöä.  Seuraavaksi keikkaa luvassa pääkaupunkiseudulla. Seuraa ilmoittelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!