perjantai 10. helmikuuta 2017

UKONVASAMA nro 11, 1/tammikuu 2107

Lähes vuoden telakoinnin jälkeen RAC-pohjainen zine Ukonvasama purjehtii entistä ehompana länsimaailmaa riepottelevien poliittisten myrskyjen keskelle. Onneksi Länttä vartioivia majakoita ja turvasatamia on ilmaantunut jatkuvasti lisää, joista ilmaisjakeluna toimiva zine raportoi auliisti tiedonjanoisille lukijoille.
Vuoden ensimmäinen lukupaketti koostuu periaatteessa samoista hyviksi havaituista aineksista kuin aiemmat numerot eli mukana on poliittinen uutiskatsaus, pitkiä bändihaastatteluja, levy- ja elokuva-arvioita, konserttiraportteja sekä liuta tiedotteita ja mainoksia siitä, mikä on rotutietoisessa liikkeessä tällä hetkellä kuuminta kamaa.
Erityisen antoisia ovat perusteelliset bändihaastattelut, joissa päätoimittaja on vaivautunut kysymään muutakin kuin yhtyeen viime kuulumiset ja mielipiteet uudesta levystä. Aivan uusistakin bändeistä kuten kotimaisesta NSBM-ryhmä Fatherlandista irtoaa paljon juttua jo pelkästään musiikista, mutta sopivilla poliittisilla ja ideologisilla jatkokysymyksillä vastausten näkökulmaa on saatu laajennettua huomattavasti rikkaammiksi.
Varsinaista Interview-lehden tyylistä syvähaastattelua edustaa Stormheit-juttu, jossa Ylöjärvellä vaikuttava yhden miehen kokoonpanon primus motor vastailee lähes kaikesta taivaan, maan ja helvetin väliltä. Keskustelua riittää niin Savitri Devistä, Euroopan muukalaisvyörystä, suomalaisesta kansanperinteestä, filosofiasta, okkultismista, NSBM:stä, elokuvista, fyysisestä voimaharjoittelusta, perhe-elämästä, suomalaisesta kirjallisuudesta (Kauko Röyhkästä!), levytetystä materiaalista, keikkojen järjestämisestä Suomessa (Furore Finnum), Carelian Pagan Madness -kiertueesta, Pagan Frontista, konserttien kieltämisestä, RAC:stä jne. Paperisessa lehdessä tällaiset syvääluotaavat haastattelut ovat parhaimmillaan, koska näyttöruudun äärellä nykyajan lukijan keskittyminen herpaantuu turhan herkästi.
Tammikuun numeron viimeiseksi haastateltavaksi oli saatu amerikkalaisen RAC-metal legenda Bound for Gloryn kitaristi ja biisintekijä Ed. Laskujeni mukaan bändistä on tehty suomalaiseen paperilehteen viimeksi haastattelujuttu Kalevan Soturiin  (1/1998), kun bändi vieraili joulukuussa 1997 ensimmäistä kertaa Suomessa. Suomen debyytin jälkeen BFG soitti maassamme vasta 2011, jolloin yhtye teki ensimmäisen re-union kiertueen vuosien hiljaiselon jälkeen. Oli siis aika päivittää yhtyeen kuulumiset selvällä suomella painettuna!
Keikkarintamalta lehti raportoi viime vuoden elokuun Tampereen B&H-konsertista (Redneck Rebels, Pylvanainen, Genocide Wolves) ja joulukuun ”Suomi 99-vuotta” -tapahtumasta (Obled, PWA, Vapaudenristi, Urban Threat). Levyarvioissa liikutaan tällä kertaa enemmän metallin ja nsbm:n suunnalla (Fortresse, Der Stürmer / Auschwitz Symphony Orchestra -split, Velimor) kun taas RAC:n puolelta syynissä ovat vain Pagan Skullin ja SPQR:n uusimmat lätyt. Elokuvissakin on käyty ja tällä kertaa mieltä on myrkytetty uusimmalla Batman-elokuvalla The Dark Night, josta arvioija osaa löytää hienoja nietzscheläisiä sävyjä unohtamatta pohdintaa nihilismistä, moraalista ja länsimaisesta perikadosta. Arvostelua lukiessa suorastaan havahtuu, että onko käsissä todella poliittisesti epäkorrekti RAC-zine vai elokuvafriikkien Filmihullu-lehti!
Jämäkän lukupaketin lisäksi lehteä pitää kiittää edellisiä numeroita paremmasta painojäljestä. Mikäli lehti saa jälleen ilmestymisensä säännölliseksi, voi lukijakunnan olettaa vain kasvavan. Tälläiselle vanhan koulukunnan RAC-zinelle on totisesti maassamme tilausta! (Lehteä voi tiedustella alan distroista ja facebookista löytyviltä Ukonvasama-sivustolta https://www.facebook.com/ukonvasamazine/ )
Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!