torstai 23. helmikuuta 2017

V/A Crew38 Sampler - White Brotherhood Worldwide (H8B Productions, 2016)

Vuonna 1988 Yhdysvalloissa perustettu rotutietoinen skinhead-jengi Hammerskins on vuosien varrella levittäytynyt kaikkialle valkoiseen maailmaan. Sillä on myös tukiryhmät, jotka kantavat nimeä Crew 38.  Tällainen osasto perustettiin Suomeenkin pari vuotta sitten ja sen jäseniä vaikuttaa yhtyeessä Valkoiset Paholaiset, joka esiintyy uusimmalla Hammerskins Nationia tukevalla kokoelma-cd:llä.
Levylle on koottu aimo kattaus sekä uusia että vanhoja Hammerskins Nationille liputtavia bändejä, joista allekirjoittaneelle ovat tuttuja ainakin brasilialainen Zurzir, ranskalainen Frakass ja unkarilainen Verszerzodes. Valkoisten Paholaisten ohella uudempaa sukupolvea edustavat hollantilainen Blind Folded, saksalainen Wolfsfront ja amerikkalainen The Yardbombs. Kullakin bändillä on kokoelmalla kaksi biisiä poikkeuksena viimeisenä soiva Valkoiset Paholaiset, jonka kolmatta kappaletta ”We are Crew 38” ei ole kirjattu cd:n tietoihin.
Levyn aloittaa Blind Foldedin death metal murjonta, jossa on paljon samaa tatsia kuin Berserkrin kakkoslevyllä Crush the Weak, mutta jotenkin geneeriseltä kuulostava metalli ei jaksa sen kummemmin innostaa. Sen sijaan seuraavaksi soivassa Zurzirissa on omalaatuisesti svengaavaa metallista rynkytystä, varsinkin toinen kappale ”Pela Gloria” etenee kuin itärintaman juna yöhön ja usvaan.
Vanha tuttu Frakass aloittaa RAC-balladilla ”Le Sang Perdu”, joka tuo mieleen Bunker 84:n vastaavat hengennostatukset kultaiselta 80-luvulta. Toinen esitys ”Rage” onkin sitten ominta Frakassia: nopeaa tuplabasareilla rytmitettyä modernia Ranska-RAC:ta. Kappale on kiistämättä yksi levyn herkkupaloista. Myös seuraava bändi Wolfsfront osaa jalostaa hienosti maansa RAC-traditiota. Hulvaton iloittelu ”Wir sind die Crew” tuo mieleen 90-luvun alun saksalaisen nationalisti-Oi:n sekä vuosituhannen vaihteessa vaikuttaneen öyhöryhmä Koma Kolonnen reippaat juomalaulut. The Yardbombsilla puolestaan paistaa positiviisella tavalla läpi vanha amerikkalainen hardcore esityksessä ”One Crew”. Bändin punk-kohkaamisessa ei ole kuitenkaan mitään jälkeä Sosiaalisen Oikeudenmukaisuuden Soturien (SJW) moralismista ja näsäviisastelusta, vaan aidossa prolehengessä bändi puolustaa valkoista työväenluokkaa.
Levyn viimeiset viisi kappaletta soitetaan puhtaasti suomalais-unkarilaisella voimalla. Verszerzodes runnoo miehistä metallia, ensin englanninkielisellä kappaleella ”Crossed Hammer Banner”, jota voisi helposti luulla jonkun amerikkalaisen pullisteluryhmän esitykseksi. Yhtyeen toinen tanakka tykitys ”Az uj kor lovagja” vedetäänkin sitten sukulaiskansamme äidinkielellä.
Veriyhteys-kokoelmasta tutun Valkoisten Paholaisten soundinmaailma on levyn muihin bändeihin verrattuna raaka ja pelkistetty, jopa niin, että se vie ajatukset väkisin black metallin suuntaan. Tämä käy erityisen selväksi kappaleessa ”Me vastaan maailma”, joka on yhtyeen levyllä olevista kappaleista omaleimaisin, kun taas ”Älä näe, älä kuule” on tavanomaisempaa hatecorea. Levyn päättävä ”We are Crew 38” on kertosäettä hokeva katsomohoilotus, jonka yhteishenki liikuttaa luultavasti enemmän Hammerskin Nationin jäseniä kuin tavallista Pena Perusrasistia, joka on sattunut ostamaan levyn. Mutta hyvä ostoshan Crew38 Sampler joka tapauksessaon; selvästi keskitasoa parempi RAC-kokoelma, joka kannattaa hankkia jo pelkästään kotimaan edustajan vuoksi.
Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!