maanantai 24. heinäkuuta 2017

Four Armed Death Wheel / Plantation: Split-cd (Europa Erwache Productions, 2017)

Yhdysvaltalainen black metalliin, martial industrialiin, neofolkiin, voimaelektroniikkaan ja ambientiin keskittyvä kasettijulkaisija Vanguard Productions pukkasi tämän vuoden alkupuolella ulos yhteiskasetin kahdelta pohjoisamerikkalaiselta lopun ajan ääripolitikointia julistavalta dark ambient ja power electronics -projektilta. Vaikka kasetti on voimaelektroniikassa suosittu julkaisumuoto, se on musiikinharrastajien parissa edelleen marginaalin marginaalia, joten suomalaisen EEP:n julkaisema cd-versio amerikkalaisnauhasta todennäköisesti moninkertaistaa potentiaalisten kuulijoiden määrän.
Ensimmäisenä soiva Four Armed Death Wheel (4ADW) on persoonallinen sekoitus voimaelektroniikkaa ja kauhuefektejä hyödyntävä dark ambientia. Vahvasti pintaan miksatuissa vokaaleissa vuorottelevat black metallista tuttu raaka demoninen ilmaisu ja pelkoa herättävä dark ambient -kuiskailu. Lyriikoissa ei kuulijaa päästetä yhtään helpommalla, sillä neliosainen teos on kuvaus kosmoksen synnystä ja kuolemasta okkultistisessa Mustan auringon viitekehyksessä. Syklistä maailmankiertoa kuvaavassa teoksessa arjalaisuus resonoi Mustan auringon tietoisuutta, jossa ihmislajin alemmat muodot tuhotaan ja lopulta tuhoudutaan itse kunnes kosmoksen kierto alkaa jälleen uudestaan. Tätä voisi kutsua jo natsiokkultismiksi steroidilla!
Siinä missä 4ADW:ltä löytyy musiikillista sukulaisuutta sellaisiin pyhiin vihanlietsojiin kuin Deathkey, levyn toinen ekstremisti, Plantation, liikkuu melko perinteisen white power electronicsin parissa. Syvän Etelän rodullisista separatisteista kuten Posse Comitatus -järjestön politiikasta sanomansa ammentava Plantation on mitään selittelemätöntä valkoista itsepuolustusta ja vihollisen neutralisointia. Sen ensimmäinen esitys ”Whore begets Whore (Rebirth of the Nation)” alkaa Ku Kluxin Klanin valan vannomisella, jonka jälkeen kuultava audiovisuaalinen väkivalta kertoo millaiseen perisyntiin roturutsa johtaa. Seuraava teos ”Posse Comitatus” on kollaasimainen äänitehostevyörytys, jossa autenttiset puheäänitteet ja elektronisesti tuotettu heinäsirkan siritys luovat mielikuvaa painostavan kuumasta keskikesän Etelästä, jossa Posse Comitatus -järjestön sheriffit jakavat korpioikeutta vapaana riehuville neekereille ja kommunisteille. Levyn päättävä tuhomarssi ”Zionist Pigs of CNN” (cover-versio Straight Arm Saluten tylytyksestä ”Ylen sionistisiat”) vyöryy eteenpäin jopa vieläkin painokkaammin kuin alkuperäinen versio.
Four Armed Death Wheel ja Plantation eivät ole perjantai-illan viihdyttävää nostatusta rotusotureille eikä niiden ole tarkoituskaan olla sellaista, koska harva kuulija ”nauttii” tällaisesta lähes atonaalisesta musiikista. Pikemminkin kyse on ääniterrorin avulla tuotetusta manifestista, jonka viesti moukaroidaan kuulijan tajuntaan äärimmäisin keinoin. ”Parhaimmillaan” voimaelektroniikan voiman voi tuntea livenä, jossa 20 minuuttia on optimi ja jossa 30 minuuttia aiheuttaa jo vastustamattoman pahoinvoinnin.
Voimaelektroniikka ja noise lienevät äärimmäisintä ihmisen tuottamaa ääntä, jota kuunnellaan vapaaehtoisesti. Se on alusta asti ollut myös lyriikoiltaan kaikkein härskeintä ja tabuja rikkovaa. Viimeisen kymmenen vuoden aikana varsinkin politiikan puolelle siitä on erottautunut täysin oma tekijä- ja kuulijaporukkansa, jolle nykydemokratian vastaisuus, valkoinen nationalismi ja rasismi eivät ole pelkkää liberaalien säikyttämiseen tähdättyä transgressiota kuten Whitehouse 1980-luvun alussa.
Etenkin Yhdysvalloissa valkoisen keskiluokan kurjistuminen ja kansakuntaa repivä kulttuurisota on alkanut näkyä white power electronicsin suosion kasvuna. Erikoisuudentavoittelijoiden, sosiaalisten hylkiöiden ja hipsteröivien kokemustenmetsästäjien rinnalle on nousemassa sukupolvi, jolle voimaelektroniikka ei ole vain katharktista puhdistautumista meluvallien avulla, vaan ensi askel sodanjulistamisessa vallitsevalle kulttuurimarxilais-kapitalistiselle kulutusyhteiskunnalle. Tähän liikkeeseen voi tutustua mm. Facebookista löytyvästä ryhmästä nimeltä Power Electronics Against Communism (https://www.facebook.com/groups/196737614121894/)
Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!