maanantai 3. toukokuuta 2021

Zurzir and friends: Brotherood Till the End (D88 & Europa Erwache Productions, 2021)


Kotimaiset RAC-julkaisijat D88 Records ja Europa Erwache Productions ovat tällä levyllään aloittamassa ulkomaisten bändien kiinnittämisen. Rohkea hanke erittäin kilpailuilla markkinoilla! Pelin aloittaa brasilialaisen (!) Zurzir-yhtyeen projektilevy, johon bändi on tehnyt musiikin, mutta lauluosuuksista vastaa eri maiden RAC-bändien laulajat. 

Vuodesta 1999 lähtien toiminut Zurzir on ehtinyt julkaista viisi täyspitkää albumia sekä nipun yhteislevytyksiä. Allekirjoittaneelle bändi on tuttu vain parin vuoden takaiselta Hammerskins-kokoelmalta Crew 38 Sampler. Tuolle levylle bändi teki mm. biisin ”Hammerskin Nation”, jonka tällä levyllä huutaa Marderin Aleksi roiman taustakuoron säestämänä.  Kappale on levyn toimivimpia vetoja, mutta aivan samaa ei voi sanoa  kaikista esityksistä. Esimerkiksi Venäjän kuuluisimman RAC-bändi Kolovratin Denisin lauluosuus kappaleessa ”Rasovoye velichiye” (alk. ”Grandeza racial”) ei vain kertakaikkiaan toimi kielen ja laulajan yliyrittämisen vuoksi. Metallisessa RAC-runttauksessa venäjän kieli on kertakaikkisen häiritsevää, kun esimerkiksi black metallissa se kuulostaa taas varsin luontevalta. 

Suomi on levyllä mukavasti edustettuna. Marderin Aleksin lisäksi levyllä pääsevät ääneen Valkoisten Paholaisten Nylle (”Viimeinen tuomio”) ja Mistreatin Muke (”Kunnian puolesta”). Kappaleet eivät ole lajissaan ikimuistettavia, koska Zurzirin sävellymateriaali on jokseenkin geneeristä. Muusikkoina he osaavat hommansa hyvin, mutta varsinaista sing-along hittejä yhtye ei tarjoa muutamaa namupalaa lukuunottamatta. 

Zurzirin mittavasta diskografiasta kootut kaksitoista esitystä ovat metallisen RAC:n ystävälle kelpo hankita jo pelkästään suomalaisten laulajien vuoksi. Mieleenpainuvimmat esitykset tarjoaa ennalta arvattavasti kansainvälisesti tunnetuimmat nimet, Deathsheadin Jesse (”Always forward”), Aryan Rebelsin Barfly (”Stärke des Kriegers”) ja Bully Boysin Scott (”Time Bomb”). 

Toivottavasti tämä korkean profiilin kansainvälinen  kokoelma (pisteet tyylikkäästä digipackistä!) poikii suomalaislafkoille lisää uusia kiinnityksiä.

Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...