maanantai 16. toukokuuta 2016

LAUANTAI 14.5.2016 LÖYSÄÄ ÄÄRIOIKEISTOLAIS-ROCKIA!

Etelä-Suomeen oli järjestetty keikka niputti legendaarisiin mittasuhteisiin kasvaneen sloganin alle sopivat Suomalaiset bändit. Debyyttikeikkansa heittävä Genocide Wolves, parin vuoden hiljaiselon jälkeen keikkailun aloittava Civic Duty ja näitä kahta ahkerammin levyttänyt ja keikkaillut Vapaudenristi. Ulkomaisia pääesiintyjiä tai kotimaisen skenen veteraaneja ei ollut vetoapuna. Siitä huolimatta keikkapaikalla kävi hyvä kuhina jo ensimmäisen bändin aloittaessa.

Genocide Wolves voi olla suurelle yleisölle täysin tuntematon nimi. Aktiiviselle skeneporukalle Tampereen suunnalla vaikuttava ryhmä on tullut tutuksi karkean alkuvoimaisen CDR demon myötä. Veriyhteyden toimituksessa olemme päässeet kuulemaan jo tulevaa studiomateriaalia. Tulevat kappaleet ovat ottaneet isoja harppauksia eteenpäin, tehden bändistä ehdottoman mielenkiintoisen uuden nimen Suomen RAC bändien joukkoon.

Genocide Wolves -keikka kärsi siitä tosiasiasta että yhteensoittoa ja tiukkuutta hionut Tampereen kokoonpano ei keikalle päässyt ja puoliksi varamiehistä kasattu livebändi oli demoakin kankeampi. Positiivisena puolena tämä tuo keikoille sitä tunnelmaa mitä ei ole mahdollista kuulla missään muualla.

Metal keikoilla rajuimmatkin bändit ovat uhranneet vapaa-aikansa skaalojen läpisoittoo eikä kovaan toimintaan. Punkrock on vuosikymmenet sitten siistitty hienosti vireessä olevilla soittimilla suoritetuksi rock'n'rolliksi. Vain harvalla keikalla lavalle päästetään öykkäreitä, jotka eivät ehtineet virittää soittimia tai opetella kappaleiden jokaista käännettä ulkomuistiin, vaan suoraviivaisesti vain huutavat karkeat ajatuksensa yleisön suuntaan.

Israel julistautui itsenäiseksi 14.5.1948. Genocide Wolves heitti yleisöön israelin lipun ja laahasi läpi rujon suomenkielisen “Kuusi Miljoonaa Kyyneltä” kappaleen. Rienaavan kappaleen aikana hauskoja yksityiskohtia saavuttanut performanssi lopulta sai odotetun lopputuloksen ja lipun riekaleet lojui poljettuina ja syljestä märkäni pitkin lattiaa.

Jos Genocide Wolves saa livekokoonpanolle samaa varmuutta mitä viimeisimmät studiomateriaalit antaa odottaa, tulemme näkemään tinkimättömän kovaa meininkiä.

Civic Duty ei ole tähän päivään mennessä julkaissut mitään fyysistä julkaisua. Youtuben kautta levinneet vanhan demon kappaleet ovar olleet ainoa tapa kuulla bändiä keikkojen ulkopuolella. Pari vuotta hiljaiseloa viettäneen Civic Dutyn paluu oli paljon tiukempi mitä olisi voinut odottaa. Soittoon on tullut selvästi lisää varmuutta ja energiaa. Ei pelkästään rumpalivaihdoksen myötä, vaan koko bändi veti yhdysvaltojen viha-hardcoren tyyppistä saundia tinkimättömän tiukasti olematta muusikkomaisen suorittava. Civic Duty edustaa skenessä vanhempaa liittoa, joka ei ole siirtynyt metalliseen ja hiottuun “NSHC” saundiin. Bändi lähestyy hardcorea siitä kulmasta, jossa musiikki on rullaavien riffien siivittämää vihaista paiskomista, eikä vain rytmikästä nytkytystä. Civic Dutyn olisi ehdottomasti saatava materiaalia julkaistuksi. Toivottavasti saundilla joka lähentelisi Jewslaughter, Infantry, Vaginal Jesus ja Empire Falls tyyppistä rujoutta eikä Opos Recordsin valtavirtaa lähentelevää tuotantoa.

Viimeiseksi esiintyjäksi oli valikoitunut Vapaudenristi. Civic Dutyn alle puolituntisen vedon ja Genocide Wolvesin dybyytin perään tuli lähes tunnin mittainen keikka. Pari lainakappaletta ja kattava läpileikkaus Vapaudenristi tuotannosta. Tyypilliseen tapaan, Vapaudenristi soittaa studionauhoituksilta poikkeavalla kokoonpanolla. Treenauksen puutetta vihjaillut totesi keikan olleet ehkä paras tähän mennessä soitetuista. Yleisö oli tiiviisti mukana alusta lähtien ja samanlaista koko kappaleiden keston mittaista yhteislaulua on totuttu kuulemaan enintään Mistreat keikkojen aikan. Selkeä suomenkielinen ilmaisu olisi ehdottomasti hyvä vaihtoehto monille kansallismielisille bändeille.

Veriyhteys kiittää järjestäjiä & yleisöä!

Keikkoja:
Keski-Suomi, 28.5.2016 Pylvanainen, Sielunvihollinen, Fatherland.
Etelä-Suomi, 11.6.2016 Mistreat, Marder, Goatmoon.

Ilmoitukset löytyy Veriyhteyden aiemmista postauksista.
Lyhyet etikettiohjeet ensikertalaisille:
-Levitä tarvittava info kavereille joita asia voisi kiinnostaa.
-Älä juoruile yksityiskohtia ihmisille joille asia ei kuulu.
-Älä kuvaa yleisöä tai edes bändiä ellei ole lupaa.
-Älä perseile tai anna kaverin perseillä.
-Arvosta järjestäjien panosta ja paikan antamaa mahdollisuutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...