tiistai 11. lokakuuta 2016

GOATMOON & VAPAUDENRISTI 8.10.2016 Helsinki

Jälleen kerran oli luvassa livekeikkaa Malmin kuumimmassa pizzeriassa.  Ts. “NSBM-yökerhossa”, kuten huumoriveikot tapaa sanoa. Tällä kertaa  järjestänä ei ollut Malmin Sitoutumattomat Sikailijat, vaan Goatmoonin  primus motor BlackGoat itse. Keikassa ei ollut mitään erityistä teemaa  tai poliittista virettä. Kyse oli puhtaasti halusta järjestää omaan  kantabaariin livekeikka. Yleisöä oli saapunut paikalle katsomaan hieman  reilut sata, mikä oli mainiosti tälle illalle, ottaen huomioon että molemmat bändit olivat viimeksi edellisenä päivänä Etelä-Suomessa keikalla!
VAPAUDENRISTI aloitti hieman klo 20 jälkeen soittamaan. Kyseessä oli nyt täyden bändin setti, edellisillan akustiseen vetoon nähden. Ennakkoon oli luvattu setin sisältävän biisejä mitä aiemmin ei ole soitettu, ja takuuvarmoja hittibiisejä jätettiin pois. Keikalla oli tarkoitus myös ajaa sisälle uusi live-rumpali. Uuden rumpalin soitto oli ehkä tulikasteesta johtuen sopivan ujoa ja käppäistä, että se toi sopivaa lisävivahdetta yhteissoittoon. Aikaisemmin soittamattomista biiseistä voisi mainita etenkin uusimman levyn vedon Hiipuva loiste, joka sanoituksilla summaa hyvin nykyistä poliittista ilmapiiriä ja hegemoniaa. Coveritarjontaa ei ollut erityisemmin, mutta Veriyhteys-kokoelmalta tuttu saksalaisen skiniörinäbändi Tonstörungin suomennettu versiointi Suomen SS-sankarit kuului keikan kohokohtiin. Keikan loppupuolella oli lyhyt uusinta edellisiltana jo tulleesta puheesta liittyen Eppu Torniaiseen ja viime vuoden heinäkuun kohukeikasta ja sen johdosta Epulle omistettu Pagan Skull-splitiltä Taistelusta taisteluun joka oli myös edellisiltana tullut jo akustisesti.
Soittokamojen vaihto ja GOATMOON pääsi aloittamaan noin puoli kymmenen aikaan illalla. Johtuen maskivärien unohtumisesta edelliselle keikkapaikalle, keikka vedettiin ilman niitä. Muuten keikkakuteisiin oli sonnustauduttu. Settilista sisälsi hyvinkin perinteisen kattauksen mitä aiemmilla keikoilla viimeaikoina on tarjottu. Harmiksi tulevan Stella Polaris-levyn materiaalia ei kuultu kuin Wolf Night-biisin muodossa. Viides täyspitkä odottaa julkaisuaan jossakin painatusteknisessä limbossa. Ainoa noteerauksen arvoinen muutos setissä on Eclipsed by Ravenwingsin paluu. Tämä oli hyvä perusveto ilman erikoisuuksia.
Soundit olivat molemmilla bändeillä erinomaiset. Tästä voisi monet bändit ottaa hieman oppia että laskeutuisivat alas jostain isojen klubien tekniikkapilvilinnoista ja egoboostauksesta takaisin maan tasalle. Kyse on kuitenkin lopulta hyvinkin perusasioista. Nyt kaksi yksinkertaista PA-kaappia joiden kautta laulut ja mikitetty basari. Kitarat pelkistä vahvistimista. Toimii.
Seuraavaksi underground black metallia on luvassa jo heti seuraavana perjantaina 14.10! Helsingin suunnilla ensimmäistä kertaa Suomessa saksalainen LEICHENZUG sekä venäläinen VELIMOR! Pakollisia keikkoja kelle tahansa itseään bm-koviksena pitävälle. 15.10 Lappeenrannassa yhden päivän festarit jossa mm. Leichenzug, Goatmoon ja monta muuta. Tammikuussa (14.01.2017) black metal-rintamalla luvassa ensimmäistä kertaa Suomeen saapuva ranskalainen SACRIFICIA MORTUORUM, kera Hornan ja Stormheitin.
Mainokset keikoista löytyvät myös Veriyhteys-blogista. Jos keikat kiinnostavat, ottakaa yhteys mainoksissa oleviin sähköpostiosoitteisiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!