lauantai 18. maaliskuuta 2017

MISTREAT, GENOCIDE WOLVES, German special guest Tampere 18.3.2017

 

Tampereen Blood & Honourin uuden kerhotilan avaaminen on merkkitapahtuma. Legendaarisen Oriveden kerhon luopuessa vanhoista tiloistaan ja Tampereen vanhan kerhon ahtaus oli tarkoittanut hiljaisempaa kautta pirkanmaan keikkarintamalla. Yhdistyneet voimat lanseerasi isommat, käytännöllisemmät ja näyttävämmät tilat.

Uuden tilan myötä paluu on todellakin Back With A Bang! Loppuun asti ja vaivalla rakennettu paikka on kyllin tilava mahdollistaakseen jopa Mistreatin kaltaisen suositun esiintyjän rokkaamaan valkoista kapinamusiikkia.

Illan aloitti Genocide Wolves karkealla RAC öyhötyksellä. Julman näköinen laulaja huusi kurkku suorana tekstejä, joiden viesti ei jätä mitään arvailun varaan. Veriyhteus kokoelmalta tutut kappaleet kuten Kohti Uutta Aamunkoittoa oli selkeitä kohokohtia. Uusien kappaleiden seasta nousi ensikuuntelulla selkeää hittipotentiaalia omaavia vetoja kuten National Socialist Working Man. Yhtyeen yhteensoitto, kaksi kitaristia ja yleinen vire oli parantunut merkittävästi ensimmäisen keikan jäljiltä. Genocide Wolves on nostanut odotuksia tulevan albuminsa suhteen. Luvassa voi olla kaikkein radikaaleinta ja anteeksipyytelemättömintä kansallissosialistista rock-musiikkia mitä tässä maassa on ikinä tehty. Ilta oli vasta alkamassa, mutta sali oli täynnä yleisöä ja jokainen kappale sai ansaisemansa suosionosoitukset ja tervehdykset yleisöltä.

Illan yllätysvieras saapui maasta, jonka vallitseva järjestelmä ei ole myötämielinen kansallismielisyyden ilmaisuja kohtaan. Mies ja kitara tulkitsi saksalaisia klassikoita bändeiltä kuten Endstufe, Sleipnir, Landser, yms. Myös pakollisia kansainvälisiä yhteislauluja löytyi. Skrewdriver ja Fortress vedot eivät jättäneet ketään kylmäksi ja koko yleisö huusi vihaa kommunistien roskajoukkoa vastaan. Tuttujen kappaleiden erinomaisuuden vuoksi yleisö oli heti mukana.  Trubaduuri veti kappaleet jopa alkuperäisia paremmin. Kun soitto- ja laulutaito, sekä karskin miellyttävä ääni loihti ilmoille hienoja versioita, ei ollut syytä valittaa. Ehdoton kuvauskielto on pakollinen Saksalaiselle esiintyjälle. Vihamielisen yhteiskunnan rankaisu voi ulottua henkilöön vaikka rikos olisi suomalaisesta näkökulmasta vähäpätöiseltä tuntuva teko, kuten ulkomailla laulettu laulu.

Monen vuoden tauon jälkeen, Mistreat on vakiinnuttanut uudelleen paikkansa tiivisti keikkoja soittavana livebändinä. Uusi materiaali antaa vielä odottaa. Klassikkokappaleista muodostuvaa hittiputkea on päästy todistamaan tasaisesti myös maan rajojen sisäpuolella parin viime vuoden ajan. 30 vuoden olemassa olonsa aikana Mistreat on tehnyt kappaleita, joista on muodostunut kotimaisen kansallismielisen musiikin kulmakiviä. Niiden esittäminen innostuneelle yleisölle saa väistämättä villin pitin pyörimään. Kiitos asiansa hallitsevien B&H security miesten, mylläkkä pysyi energisenä, mutta ilman suurempia haittoja. Bändi sai soitettua kappaleet törmäilevien ihmisten edessä ilman katkoksia, ellei Mistreatille tyypillisiä pitkiä viritys- ja röökitaukoja sekä Muken tarinoita kappaleiden välissä lasketa mukaan.

Ilta oli hyvin onnistunut. Aikataulussa pysyttiin. Paikalla oli myös runsain mitoin naisia. Veriyhteys kollektiivi antaa erityismaininnan eturivin naisille joiden iloinen energia bändien aikana alleviivasi kansallismielisen musiikin perimmäistä positiivista viestiä ja voitokasta elämänasennetta.

Ilta kiinnosti pirkanmaan poliiisivoimia siinä määrin että tavaksi käyneen maijapartion paikalla pyörimisen lisäksi päästiin todistamaan puskissa ja nurkilla kurkkivia siviilikyttiä kuvauspuuhissa. Jos vapaana juoksevien villien suitsimiseen ei riitä resurssit eikä tahto, miten tämä resurssipula ei ole esteenä kansallismielisten kyttäyksessä? Miehiä riittää dokumentoimaan jopa omaehtoisen musiikkikulttuurin yleisöä ja miljöötä.

Veriyhteys toivottaa onnea ja menestystä Tampereelle, sekä koko Blood & Honour Finland porukalle

Teksti: VY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!