torstai 30. maaliskuuta 2017

UKONVASAMA nro 12, 1//tammikuu 2017

Sitten vuoden ensimmäisen numeron Ukonvasaman konsepti on muuttunut merkittävästi. Heikon saatavuuden korjaamiseksi lehdestä on tehty maksullinen ja sitä julkaisee tästä lähin Veriyhteydenkin sivuilta tuttu levy-yhtiö Europa Erwache Productions (EEP). Maaliskuun yhteistiedotteessaan Ukonvasama ja EEP ilmoittavat:

Ylpeydellä julkistamme yhteistyön alkaneen suureen suosioon päätyneen UKONVASAMA-lehden kanssa! Tähän asti ilmaisjakeluna toimineen lehden kaikkien numeroiden painokset ovat loppuneet nopeasti. Solmittuamme yhteistyön sovimme vähäisen maksun keräämisestä jatkossa painokustannusten kattamiseksi sekä loppu tuotto lehdistä käytetään Europa Erwachen julkaisuiden ja aatteen levityksen hyväksi.

Kaikki numerot on listattu sivuillamme hintoineen. Tarjoamme numerot 3-10 erikoisyhteishintaan pakettina 8 euroa. Tarjolla myös loppuunmyyty numero 11 ja nyt virallisesti julkaistu numero 12, jotka molemmat 3 euroa kappale. Postikulut lisätään hintoihin.

Yhtykää vapaan kansan sotahuutoon ja tukekaa Ukonvasaman ja Europa Erwachen yhteistyötä! Voitto on meidän!

Lehden ensimmäinen markkinatalouden ehdoilla toimiva numero on ainakin painolaatunsa perusteella parannus entiseen. Valitettavasti lehden toimitukselta on kiireessä jäänyt oikoluku lapsipuolen asemaan varsinkin levyarvioissa, joista löytyy harmittavasti silmään osuvia virheitä, jotka olisi huolellisemmalla oikoluvulla ollut helppo korjata.

Sisältöpuolella ei sitten moitittavaa olekaan, sillä lehti on mojova pakkaus kansallista radikalismia ja kulttuurisen vastarinnan musiikkia. Puhtaasti politiikan saralta numero 12 sisältää parin sivun uutiskatsauksen kansallismielisistä aiheista sekä pitkähkön raportin viime itsenäisyyspäivän PVL:n ”Kohti vapautta!” -marssista. Valtavirran kulttuuriakin on arvioitu kuten Batman-trilogian viimeisin elokuva Dark Knigth Rises. Kirja-arviossa ruoditaan puolestaan virolaisen vapaustaistelija Leo Kunnaksen kirjaa Sotilasjumalan palvelija, joka on tositapahtumista ammentava fiktio Viron lähihistoriasta.

Viro on muutenkin hyvin esillä, sillä tämä numero sisältää tiettävästi ensimmäisen suomeksi tehdyn haastattelun PWA:sta, jota voi pitää veljeskansamme ensimmäisenä ja samalla merkittävimpänä RAC-yhtyeenä. Kuuden sivun haastattelussa saamme kuulla laulaja-kitaristi Jaanukselta mielenkiintoista jutustelua Viron lähihistoriasta, politiikasta ja maan musiikkiskenestä. Lehden toisena haastateltava on tuore tamperelainen RAC-ryhmä Genocide Wolves, jonka voi katsoa edustavan kotimaan liikkeen radikaaleinta siipeä.

Edelliseen numeroon verrattuna levy-arvioissa painottuu enemmän perinteisempi RAC kuin NSBM. Syynissä ovat seuraavat julkaisut: Brainwash / Bound for Glory: ”Day of Victory”, Pagan Skull / Pylvanainen / Diamond Axe: ”Ukkometsojen mailla”, Pylvanainen: ”Uuden ajan koitto”, Anal Blasphemy: ”Western Decadence”, Nahkampf: ”Kein schöner Land”, Gigi & Die Braunen Stadtmusikanten: ”Willkommen Liebe Mörder” ja Der Stürmer / Reek of the Unzen Gas Fumes / Command / Fogged by the Fleshflies: ”Split cd”.

Keikka-arviossa muistellaan viime helmikuun Varsinais-Suomen tapahtumaa, jossa esiintyi Marder ja juuri uuden levynsä parahiksi julkaissut Goatmoon. Lehti kannattaa ottaa haltuun, sillä sen parissa vietetyt hetket ovat aina antoisampia kuin Facebookissa notkuminen tai elektronisen juutalaisen eli television äärellä kulutettu henkinen itsesaastutus.

Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!