perjantai 6. lokakuuta 2017

RAC-klassikot osa 1: Angry Aryans: Racially Motivated Violence (LP re-issue, Little Car Of Hate Records, 2017)

Klassikkolevyjen sarja. Veriyhteys kollektiivi alkaa esitellä legendaarisia, merkityksellisiä ja voimansa säilyttäneitä klassikkolevyjä vuosien varrelta. Moni Suomalainen kansallismielinen ihminen omaa yllättävän rajallisen tiedon kansainvälisistä bändeistä. Kourallinen itsestäänselviä isoja nimiä on tuttuja kaikille, mutta sen ulkopuolella on niin uudistajia kuin esityskielen tai saatavuuden vuoksi pienelle huomiolle jääneitä levyjä.


Angry Aryans: Racially Motivated Violence (LP re-issue, Little Car Of Hate Records, 2017)

Italialaisen HFB-orkesterin pomon, Alessandron, levylafka LCOH jatkaa hienoa kulttuurityötään tällä julkaisulla. Paketti on juuri niin laadukas kuin voi odottaakin eli rahalle saa todella vastinetta. Hyvälaatuinen vinyyli paksuine pahvikansineen ja neliväriliitteineen on kaukana niistä kusisista bootlegeista, joita näimme vielä markkinoilla reilu 10 vuotta sitten. Jos tämän tasoinen julkaisu maksaa 25€ plus postikulut, niin en pidä sitä pahana. Tämä nyt pienenä piikkinä niille, jotka jaksavat motkottaa näiden uusintapainosten hinnoista.

No itse asiaan eli Angry Aryans -yhtyeen ensimmäiseen viralliseen kokopitkään vuodelta 1999, jonka julkaisi alun perin jo liki unohdettu Tri-State Terror Records. Resistance Records osti oikeudet levyyn vuonna 2002 ja julkaisi sen cd-formaatissa. Nyt siis oikeudet myytiin Resistancelta Italiaan ja käsissäni on tämä uusintajulkaisuvinyyli.

AA oli kotoisin autoteollisuudesta sekä soul-musiikista tutusta Detroitista ja bändin olemuksessa ja kokonaissoundissa huokuu tämän neekeröidyn ja likaisen teollisuuskaupungin tuska ja ahdistus. Vihaista RAC/hardcorea juuri niin kuin parhaat jenkkibändit tähän aikaan takoivat. Toki bändin huippuhetket koettiin vasta seuraavalla kakkoslevyllä ”Too White For You” (2000), johtuen pitkälti paremmasta tuotannosta ja biisimateriaalista.

Kuitenkin tällä levyllä on todella arvoa, koska lähes ikivihreät viha-schlagerit kuten ”Still just a Nigger”, ”Nigger lovin’ whore”, ”Race-mixing is treason”, ”Bring it down” ja ”Faggots (Give rainbows a bad name)” ovat jääneet jo valkoisen rock-musiikin historiaan. Tämä levy jos mikä sopii perjantaiseen iltaan ennen kapakkaan lähtöä; kunnon kähinä on päällä jo alkusekunneista alkaen eikä hymy nouse kasvoille koko vajaan 30-minuuttisen aikana. Inhorealismia kyllä, vihaista totta kai, mutta yhtä kaikki niin todellista ja aitoa.

Masterointi on tehty kunnolla ja levy soundaa yhtä voimakkaana kuin originaalilla cd:llä. Levyllä ei toki ole ”Browntown burning down”- ja ”White nigger loser”-kappaleiden kaltaisia klassikoita, mutta täyslaidallisen amerikkalaista vihaista hardcorea se tarjoaa. Ja jos joku kommunisti väittää, että tämä ei ole hardcorea, koska ”rasismi, homofobia ja yhyyhy…”, niin ko. ”ihmisoletettu” ei tiedä mitä HARDCORE tarkoittaa.

Ja kuten levyn takakannessa lukee; ”A simple understanding Nigger, just look into our eyes. In order for our race to live, yours has gotta die.”

Teksti: H8J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!