lauantai 9. joulukuuta 2017

Puhdistus : Monoa Antifalle (Bestial Burst / Sakaramiina, 2017)

Musiikkilinkki kappaleeseen "Muilutukset, kyyditykset".


Puhdistus - Suomalaista hardcore punkkia

Uusien kansallismielisten julkaisujen sato on vuoden aikana näyttänyt hyvältä, ja nyt sitä saadaan päivitettyä Puhdistuksen uunituoreella täyspitkällä. Aikaisemmin DTP-radiossa ja Veriyhteydessä julkaistut näytekappaleet lupailivat paljon, joten levy on varmasti ollut hyvin odotettu.

Musiikillisesti levy leimahtelee vanhan liiton hardcore punkin hengessä.

Sinänsä vastaavanlaista tavaraa ei ole kansallismielisessä skenessa ainakaan Suomessa tullut vastaan, sillä selkeitä kaikuja mm. Terveiden Käsien, Rattuksen ja Rytmihäiriön viitoittamalla tiellä on havaittavissa, samoin myös sellaisista ulkomaisista kuin Discharge ja Extreme Noise Terror. Esikuvistaan poiketen levyltä löytyy muutamia melko pitkiäkin kappaleita, eikä se välttämättä ole ihan hyvä juttu. Esimerkiksi nimikkokappale toimisi huomattavasti paremmin intensiivisenä puristuksena. Tämä tosin on enemmän poikkeus kuin sääntö ja levyn 11 kappaletta taittuvatkin noin puoleen tuntiin. Toinen mikä hieman osui korvaan on laulujen miksaus. Vaikka laulaja ihan mallikaasti lietsookin vihaa, jää se hieman muiden soittimien alle ja näinollen vie melkoisesti pontta. Mutta näistä muutamasta huomiosta huolimatta kyseessä on varsin vihaisesti leimahteleva tuotos, taattua vihanpitoa.

Entäs lyyrinen puoli sitten? Kun introna kuultavassa “Etnisen puhdistuksen alkusoitto” kappaleessa kuullaan voiton tervehdys 18 kertaa, voi olla varma että ainoa filosifia tällä levyllä on oleva katutaistelun filosofia. Levy ei ehkä tavoita aivan yhtä loukkaavanlaatuista sanomaa kuin esim. Dead Kommunist, mutta suoran toiminnan aakkoset ovat hyvin hallussa. Kansallissosialistinen vallankumous lietsotaan käyntiin ja feeniks nousee tuhkasta vihollista pilkaten. Kun kappaleiden nimet on mm. Brutaalia öyhötystä, Verikoirat ja Muilutukset & kyyditykset, ollaan todellakin oikealla tiellä. Muutamista huomioista huolimatta Monoa Antifalle on varsin mainio debyyttiteos. Odotamme innolla lisää.

-ETB

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Otsola NS black metal party 18.5.2024!

  Huom! Kellon aika, aamuvirkuille! Osuva kommentti Jewbookissa tästä  keikasta:  Keikoilla käynti on yksi asia missä ihmisillä usein "...