sunnuntai 15. joulukuuta 2019

7.12.2019 MISTREAT, SNÖFRID, SANKAR’HAUTA, PAGAN SKULL


Menestyneiden itsenäisyyspäivän tapahtumien jälkeen seurasi lisää musiikkia. Itsenäisyys on juhlimisen arvoinen historiallinen tapahtuma. Se on myös todellisuus jonka ylläpitämiseen tarvitaan konkreettisia tekoja ja tekijöitä. Aiheeseen ei ole syytä keskittyä vain yhtenä päivänä vuodessa.

Radikaalimman marssin jälkipyykissä on nostettu esiin kansainvälisiä sopimuksia. Joidenkin tulkintojen mukaan Suomessa ei pitäisi olla oikeutta olla julkisesti kansallissosialisti. Ei kantaa symboleita. Ei mahdollisuutta ilmaista mielipiteitä. Mikäli niitä on pidetty ulkomailla sopimattomina. Joissain maissa jopa laittomina. Itsenäisyys eli kansan itsemääräämisoikeus on siinä alistettu ylikansalliselle päätöksenteolle. Tuo päätöksen tekotapa jyrää paikalliset tarpeet ja politiikan ilmenemismuodot. Se niputtaa tarkoitushakuisesti kaiken kansallismielisen toiminnan vastaamaan hollywoodin kuvastosta tuttua tulkintaa kansallissosialismista.

Itsenäisyydellä voi olla eri asteita. Hyväksyttävä tilanne on oman päätäntävallan kattaessa riittävä määrä konkreettisia asioita. Yhteisillä säännöillä varmistamme suuremman kuvan toimivuuden. Tämä periaate toimii pienempien kaveripiirien kohdalla. Se toimii myös yhteiskunnallisella tasolla. Kansallismielinen tietää automaattisesti oman yksilöllisen itsenäisyytensä olevan vuorovaikutuksessa kansan edun kanssa. Hän hyväksyy tietyt rajoitteet. Kansakunta voi hyväksyä yhteisten kansainvälisten sopimusten asettamia rajoitteita. Se mitä emme voi hyväksyä on itsenäisyyden aste, joka on niin matala että suunta on selkeästi kansan olemassaolon vastainen. 

On yhdentekevää väitetäänkö ajatusta kansanvaihdosta aktiivisena toimena salaliittoteoriaksi.  Kyse on sanaleikistä, joka yrittää kiertää tosiasiaa. Meneillään oleva politiikan suunta johtaa sinne, halusi sitä tai ei. Sen ei tarvitse olla tietoinen pyrkimys. Se on monien myönnytysten, poliittisten päätösten ja aktiivisen kulttuurivaikuttamisen lopputulos. Lopputulos joka vaikuttaa osanottajilleen kuin itsestään tapahtuvalta luonnonvoimalta ja väistämättömältä kehityskululta. Meille nähtävissä on lukuisten päätösten ja toimintatapojen yhteisvaikutus.

On hyvin havainnollistavaa että demokratian nimissä ajetaan kieltoja esittää mielipiteitä jotka kyseenalaistaa nykymuotoisessa demokratiassa ilmeneviä ilmiselviä korruption muotoja. Pyrkiä kriminalisoimaan dialogia jonka ytimessä ovat kansan itsemääräämisoikeus ja sen olemassaolon varmistaminen. Marginalisoida ja sulkea keskustelusta pois relevantti huoli suunnasta jossa etnisen suomalaisuuden käsite on demonisoitu ja aktiivisella saivartelulla pyritty mitätöimään. Nämä ovat selviä merkkejä aktiivisista toimista ja poliittisesta vaikuttamisesta joka mahdollistaa kansanvaihdon kitkattoman etenemisen. Lakien säätäjät tai niiden tukijat voivat omassa mielessään kokea olevansa puhtaasti hyvällä asialla. Edistämässä tasavertaista kohtelua ja ihmisarvoa. He eivät usein näe itseään osana rakennetta jonka väistämätön lopputulos on tuhota Suomi sellaisena kuin se on pitkään totuttu näkemään.

Kansallismielisyys ei ole vain konservatiivinen näkökanta. Ei. Se etsii myös muutosta ja kehitystä. Sen ydinarvot ovat erilaiset kuin luovuttamattoman ihmisarvon nimeen vannovilla aatteilla. Osa kansallissosialistien näkemyksistä kuulostavat ihmisten mielestä radikaaleilta ja vastenmielisiltä. Se johtuu siitä että ne usein nerotetaan kontekstistaan. Tulkitaan vastustajien poliittisen agendan värittämällä näkemyksellä. 

Kansallissosialistit saavat usein kritiikkiä hyväksyessään väkivallan osana poliittista vaikuttamista. On huomionarvoista että väkivalta on yhteiskunnassa aina läsnä. Se on usein siivottu pois näkyviltä. Mnopolisoitu valtion yksinoikeudeksi. Valtion toimiessa kansan vastaisesti ei tuota monopolia enää tarvitse hyväksyä. Jos pelkkä valtion kykenemättömyys sallii laajamittaisen korruption ja suomalaisvastaisen hyväksikäytön olemassaolon tilanne yksinkertaisesti vaatii muutosta. Muutos ei tarvitse lupaa ja hyväksyntää siltä taholta jota se pyrkii muuttamaan!

Radikaalin kansallismielisen liikehdinnän ensisijainen tarkoitus on muutos. Mitään historiallista kehityskulkua ei voida asettaa paikalleen matemaattisella tarkkuudella. Se ei myöskään tule pysymään paikallaan. Lopputuloksen varmuus ja poliittisen sisällön toteutumisen yksityiskohdat ovat yksilön elämän mitassa katsottuna kaukaisia ja epäolennaisia. Tässä hetkessä voimme nähdä käsillä olevat paikalliset ja globaalit ongelmat ja todeta haluavamme niihin muutosta. Suomen itsenäisyyden, Euroopan olemassaolon, kulttuurin ja ihmisyyden vuoksi. Nationalisteja syytetään usein ihmisvihasta, vaikka taustalla on ihailu, arvostus ja panostus siihen mikä tekee ihmisestä jalon, luovan, terveen, voimakkaan ja olemassaolonsa arvoisen.

7.12.2019 soittaneet yhtyeet eivät ole minkään liikkeen käsikassaroita. He edustivat lauluillaan itsenäisen Suomen ja Suomalaisten henkeä tavalla jonka kokevat omakseen. Keikalla oli Ruotsalainen yhtye ja ihmisiä ympäri Eurooppaa vierailemassa. Todistamassa miten Suomalainen osaa edelleen olla kumartamatta keppiä heiluttavan vallankäyttäjän edessä. Uhmaten niitä tekijöitä ja ilmiöitä jotka hänelle ovat haitallisia. Vaikka ne esiintyisivät edistyksen, tasa-arvon, hyvinvoinnin ja hedonismin kaltaisissa monia houkuttelevissa naamiaisasuissa.

Pagan Skull

Pagan Skull aloitti illan soittamalla erinomaisen keikan. Kokoonpanoon on vuoden takaiseen keikkaan verrattuna pieniä muutoksia. Tarjolla oli myös todella hyvää uutta materiaalia. Yhtyeen omaleimainen tapa sekoittaa tyylillisesti vaihtelevia elementtejä tekee siitä huomattavasti mielenkiintoisemman kuin moni tyypillinen Keski-Euroopan RAC tai hatecore bändi. Teksteissä ja musiikissa loimuaa Suomalainen itsepäisyys ja kumartelemattomuus. Yhtye kieltäytyy seuraamasta trendejä ja tekee mitä itse haluaa. Loistava avaus illalle.

Sankar’hauta

Sankar’hauta levy on ilmestymässä tulevan vuoden alkupuolella. Valtaosa setin materiaalista on kaikilta aiemmilta keikoilta tuttua. Yhtyeellä oli pitkästä aikaa tarjolla uutta materiaalia. Poikkeuksellisen taidokkaasti soitetut ja lauletut kappaleet rullaavat tiukasti ja varmasti. Jopa kolmiääniset yhteishoilaukset saa yleisön helposti mukaansa. Vanhoja tekstejä uusiin kappaleisiin soveltavat laulut ovat erilainen tapa toimia. Osa on luullut Sankar’hautaa puhtaasti cover-yhtyeeksi. Se kategoria ei pidä paikkaansa. Yhtye on soveltanut vanhoja tekstejä, mutta muokannut niistä omanlaista kansallismielistä metallista rock musiikkia. Sankar’hauta ei kuulosta tai näytä perinteiseltä skinhead yhtyeeltä. Se edustaa Suomessa nähtyjä uusia virtauksia, joiden myötä kansallismielinen musiikki on kasvanut ulos sille nurkkaan osoitetusta karsinasta. Tyylillisesti, musiikillisesti ja oletettujen skenerajojen puolesta. Soittajat ovat tunnettuja ja arvostettuja, eivätkä suostu nöyristelemään omien mielipiteidensä vuoksi. He ovat elementissään niin isolla lavalla kuin yksityiskeikkojen hämyssä. 

Sankar’hauta video: https://www.bitchute.com/video/jd0gDtC95itx/

Antifasistit ovat pyrkineet keinotekoisilla rajoilla luomaan mielikuvaa kansallismielisistä muusikoista marginaalisena ja erityisen paheksuttuna ilmiönä. Ulkopuoliset eivät kykene näkemään mitä tapahtuu kentällä. Esimerkiksi hardcore, oi ja metal musiikin sisällä on olemassa merkittävä määrä ihmisiä joiden näkee kerta toisensa jälkeen päivittelevän antifasistien pakkomiellettä tarttua jokaiseen pieneen asiaan. Korostuneesti tämä ilmenee Black Metal scenessä. Valittajat ovat naurun kohde. Moni ei näe yhtyeiden sanoneen tai tehneen mitään paheksuttavaa. Yhtyeiden menestys ja arvostus ovat merkki ilmiön normaaliudesta. Se on ollut näin jo vuosikymmeniä. Monessa tapauksessa sisään rakennettu ominaisuus genren alkuvaiheista asti.

Usein ilmenee että samat henkilöt jotka operoivat RAC genressä, ovat bändikavereita jopa tunnetuimpien anarkopunk yhtyeiden jäsenten kanssa. Tunnetuimmat kansallissosialistit ovat usein ystäviä tunnettujen punkkareiden kanssa. 80-luvun Suomi HC bändien jäsenten hyllyissä pursuaa RAC bändien parhaita levyjä. Hankinnat on ostettu tiskin alta tunnetuilta punk genressä toimivilta kauppiailta. Black Metal genreen kohdistuvat kohut kertovat nykyisestä tilanteesta. Pieniä tai suuria kohuja on yritetty nostaa. Tuloksena on syntynyt listaus kaikista merkittävistä genren yhtyeistä ja klassikkostatuksen saavuttaneista tyylisuunnan kulmakivistä. Yhtyeistä jotka nauttivat vankkaa ja laajaa kannatusta.

Uuden polven antifasistit antavat ymmärtää kyseessä olevan pohjimmiltaan jengisota. Alakulttuurien edustajat taistelemassa keskenään hiekkalaatikolla. Kansallismielisille ihmisille ”punk” tai ”antifa” eivät ole uhka eikä edes vihollinen. Vanhanaikaiset mielikuvat skinheadeistä hakkaamassa hevareita väärän pituisen kampauksen vuoksi on vitsi. Edes antifasistien kimppuun ei käy kukaan, elleivät he varta vasten anoen ja verta nenästään kaivaen sitä pyydä. 

Kansallismielisen toiminnan tavoite ei ole lanseerata alakulttuurien jengisotaa. Sen tehtävä on vaikuttaa kulttuuriin. Rakentaa sisäisesti uusia itsenäisiä tapoja toimia. Ylläpitää valkoisia veljeskuntia, solidaarisuutta, toiminnan kulttuuria, ynnä muuta.  Sekä vaikuttaa laajemmin yhteiskuntaan, kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin. Nationalismi on elvyttävää ja rakentavaa.

Aikanaan maailman merkittävimpiä nationalistisen ja rotutietoisen musiikin maita oli Ruotsi. Parhaimmillaan tutkimukset osoitti että joka kymmenes nuori oli altistunut WP musiikille. Levy-yhtiöitä, yhtyeitä, keikkoja ja toimintaa riitti. Näinä päivinä tilanne on toinen. Maailman muutos on nopeaa ja nuorison musiikkimaku ja tapa kuluttaa on muuttunut. Ruotsi näyttäytyy huomattavasti vanhaa statustaan pienempänä toimijana. Liekki loimuaa edelleen ja kituvan yhteiskunnan parissa on selvä potentiaali tavoittaa ja inspiroida ihmismassoja.

Snöfrid

Ruotsalainen Snöfrid soitti akustisen keikan, jonka aikana kuultiin useita viikinki rock ja RAC klassikoita. Hemaisevan keulakuvan ääni kaikui kirkkaana lavan eteen kerääntyneen yleisön korviin. Ruotsissa on kuultu useita naislaulajia ja heidän levytykset ovat hyvin suosittuja. Snöfridin keulakuva ei ollut ujo tai ulkopuolisen oloinen. Esityksestä huokui aatteen palo ja yleisön ja yhtyeen välisen yhteyden tavoittaminen. Snöfrid esittää useita kappaleita paremmin kuin alkuperäiset. Pelkän nostalgian sijaan klassikkokappaleet sisältää ajatonta voimaa joka voi tarttua uusiin sukupolviin.

Tyypillisesti itsenäisyyspäivää on RAC piireissä juhlittu 6.12 jälkeisenä lauantaina. Tämä kertoo että moni skinhead on työmies. Keskellä viikkoa olevaa itsenäisyyspäivää juhlitaan, mutta ei pitkän kaavan kautta. Aikaa viihteelle siirtymiseen on viikonloppuna.

Mistreat

Mistreat on ikuistanut paikkansa kotimaisen rock musiikin kentällä. Yhtye mainitaan aina kun on puhe kotimaisen punkin historiasta. Skinhead piireissä kiistatta suurin Suomalainen on monen muun kuuntelijan salainen pahe. Kun herkästi suuttuvat nipottajat eivät ole paikalla, Mistreatin klassikkokappaleet lähtevät soimaan monien illanviettojen iloksi. Uuden rumpalin myötä Mistreatin keikkakunto on loistava. Yhtye pyrkii ensisijaisesti viihdyttämään ja viihtymään itsekin. Kuivin suin ei lavalle astuta ja palopuheiden sijaan tarjolla on energistä rockia. Mistreat ei pienistä virheistä välitä. Se on merkittävä ero muusikkojen yhtyeisiin joissa pienikin virhe näkyy lavalla ilmenevänä levottomuutena ja jäsenten toisiinsa kohdistuvana hermostuneena vilkuiluna. Mistreat soittaa rennosti ja rokaten. Setit ovat pitkiä ja sisältävät hengästyttävän hittikimaran. Tarjolla on materiaalia 80-luvun lopusta aivan uusimpiin nauhoituksiin. Nopean ja räväkän materiaalin välissä oli kuultavissa äskettäin ulkomaisella kokoelmalevyllä ilmestynyt suomeksi käännetty lainakappale Kysymyksiä faijalle. Ruotsalaista alkuperää olevan kappaleen sanoma on kylmäävän tarkkaa kuvausta mihin Suomi on matkalla, ellei Mistreatia ohjeita seurata: Nyt se vastuu jota pakenitte, meidän täytyy kantaa, teidän yhteiskunta mätänee, täytyy uusi rakentaa!

Mistreat video: https://www.bitchute.com/video/MLQ0qYBU9LUa/

Illan yllätysesiintyjä oli Sniperin Korkki. Hän veti kourallisen omia ja lainakappaleita. Vahvassa juhlatunnelmassa ollut laulajan trubaduurikeikka sujui vuosikymmenten varmuudella. Yleisö jäi lavan eteen nyrkit pystyssä julkistamaan isänmaan juhlapäivää.

Teksti: A.Nikolainen ja M.Eklund


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...