sunnuntai 4. huhtikuuta 2021

Elokuva: Short Caller (ohj. Ric Roman Waugh, 2017)

Veriyhteys alkaa julkaista myös elokuva-arvoita. Ensimmäiset arviot tulevat olemaan Ukovasama-lehdessä ilmestyneitä kirjoituksia, joita ei ole julkaistu verkossa.

Tämä elokuva-arvio on ilmestynyt aiemmin Ukonvasaman numerossa 15 (2018).


Elokuva (YouTube-linkki) ympäristöstä, joka pakottaa ihmisen tulemaan uhriksi tai alkamaan soturiksi.

Jacob Harlon on menestyvä liikemies, hyvä isä ja aviomies, mutta yhteinen illanvietto ystäväpariskunnan kanssa johtaa liikenneonnettomuuteen, jossa Harlonin ystävä kuolee hänen ajettuaan punaisia päin humaltuneena. Tästä alkaa Harlonin matka ”Paholaisen vatsassa”. Hän oppii hyvinkin pian miten asiat toimivat Californian vankiloissa, joissa pätevät kahdet säännöt, vankilan ja vankien säännöt. Ensimmäisen rikkomisesta seuraa lisää vankeusaikaa, jälkimmäisen rikkominen lyhentää radikaalisti elinaikaa.

Taistelulinjat on vedetty aikoja sitten ja ne menevät jengien säälimättömillä säännöillä. Yksin olet uhri, yhdessä olette rotu. Liikemies Harlonin muutos Peckerwood ”Money”:ksi kuvataan hienosti. Varsinainen tarina alkaa Harlonin ensimmäisestä ulkoilukerrasta, jossa hän joutuu tappeluun isomman mustan vangin. ”Fish got heart”, (uudella vangilla on sisua), toteaa PEN1 (Public Enemy Nr.1) jengin johtaja Boggles nähdessään tilanteen ja ottaa yhteyttä Harloniin hänen päästyä eristyksestä.

Ja hänestä tulee Money, peckerwood, joka kulkee valkoisessa kaarassa eli on valkoisten jengien kokelas. Ja kun leimahdus tapahtuu ja La eMe:n sotilaat ja valkoiset ottavat yhteen mustien vankien kanssa, yhdessä mielestäni parhaiten kuvatussa joukkotappelukohtauksessa, pelastaa Money erään korkeatasoisen Emeronen (Mexican Mafia:n varsinainen jäsenen). Kohtaus tallentuu videolle ja Money saa alkuperäisen tuomionsa päälle 8 vuotta vankeutta jengin hyväksi tehdystä rikoksesta, jonka hän joutuu suorittamaan SHU:ssa (Security Housing Unit), joka on vankila vankilan sisällä. Täällä hän tapaa ensimmäisen varsinaisen Aryan Brotherhoodin jäsenen, joka johtaa SHU:ssa sekä valkoisia että Le eMen sotilaita. Tämä kyseisen hahmon taustana löytyy Thomas Silverstein niminen henkilö. Hänen jouduttuaan eristykseen saa Money hänen työnsä AB;n Shotcallerina ja tapaa The ”Beastin”, joka kuvaa Barry ”Baron” Millssiä. Tästä alkaa Moneyn ura oikeana Aryan Brotherina ja johdattaa hänet syvälle jengin elämään, jossa armoa ei tunneta eikä sitä pyydetä.

Kokonaisuutena pidän kuvausta hyvinkin todenmukaisena ja juonta uskottavana. Jokaisen Peckerwood kulttuurista ja vankilajengeistä kiinnostuneen kannattaa katsoa elokuva.

Arvio: TK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Korso Easter Fest - RAC-konsertti 31.3.2024: Mistreat, Vapaudenristi, Pagan Skull, Fatherland

  Kaikille avoin Vantaan Korson nelipäiväinen pääsiäisfestivaali huipentuu sunnuntain RAC-konserttiin.