torstai 14. marraskuuta 2019

Pagan Skull / Reidh: Pagan Skull / Reidh 7” EP (Reaction Rock, 2019)

Aiemmin vain Mistreatia vinyylinä julkaisseen Reaction Rockin jo toinen kuluvana vuotena ilmestynyt seiskatuumainen,  Pagan Skull / Reidh -kimppa-EP, tarjoaa nuoremman polven radikaalirockia riuskalla black metal ilmaisulla. Sen verran kovasta kamasta on kyse, että esimerkiksi Discogsin levytiedosto antaa julkaisusta jo tutuksi käyneen viestin demokratiailveilyn toisinajattelijoille: This release has been blocked from sale in the marketplace. It is not permitted to sell this item on Discogs. Samalla myyntikielto on tae siitä, että nyt ollaan oikeasti vaarallisen ja kapinallisen musiikin äärellä.

Tällä pikkumustalla ei pyydetä lupaa sanoa ääneen totuus, jonka aikamme Pravdat haluavat visusti kieltää. Levyllä kuljetaan pystyssä päin romahtamaisillaan olevaa ajan henkeä vastaan. Jo uraa RAC-kuvioissa tehnyt Pagan Skull manaa esiin spirituaalista vallankumousta tänä pimeänä Kalin/Ragnarökin aikakautena, kun taas Reidhin viesti on tiukasti kiinni veressä ja maassa ja niitä uhkaavissa sionisti-globalisteissa.

A-puolelta kuultava Pagan Skullin keskitempolla hölkyttelevä kuusi ja puoliminuuttinen  bm-RAC-hybridi ”As the last fortress of our faith is burning” on positiivisessa mielessä niin omanlaistaan tavaraa, ettei sellaista löydy ainakaan Suomen kamaralta, tuskin muualtakaan. Kappaleen sovituksessa on omaperäisyyttä, eikä kuulija voi olla hämmentymättä esityksen keskellä kuultavasta huilulla soitetusta pitkähköstä väliosasta, joka tuo väistämättä mieleen Jethro Tullin eteerisen progeilun. Kontrasti on melkoinen,  koska kappale on muutoin sangen raakaa bm-pieksentää.

Vasta muutaman julkaisun tehnyt Reidh on melko tuore nimi kotimaisen rotutietoisen metallin saralla. Ainoat kuuntelukokemukseni bändiltä löytyvät ajalta, jolloin juutalaisten omistama mediajätti YouTube alkoi sosialistiseen Stasi-tyyliinsä sensuroida lumihiutaleiden anonyymien ilmiantovinkkien perusteella kaikkea valkoista identiteettiä puolustavaa musiikkia. 

Pari vuotta voi olla bändin kehityksessä pitkä harppaus ja se pitää ainakin uuden Reidhin materiaalin kohdalla paikkaansa. Soundeista ei löydy tukkoisuutta, vaan bändi rusikoi yhteissoittonsa rivakaksi panssari-bläkkikseksi, jossa on mukana ripaus Stahlgewitteriä sytykkeenä. Tuplabasarein vyöryvä runttaus ”Turn of tide” on eittämättä ärhäkäs taisteluhuuto Euroopan puolesta. Onneksi levyn takakannesta löytyy molempien biisien sanat, sillä varsinkin Reidhin kohdalla ne ovat tarpeen.

Takavuosien Levyraati-ohjelman grand old man Klaus Järvinen voisi hyvinkin arvostaa Reidhin teknistä osaamista, vaikka saattaisi silti todeta harmistuneena: ”Mutta kun näistä sanoista ei saa selvää!”. Ohessa kappaleen kertosäe, jotta Klasukin pysyy mukana nousevan nationalistiliikkeen aikaa vastaa kulkevassa sykkeessä:

We ride the winds on the mountainside

We march to war as brothers, side by side

death to traitors, they cannot hide

hail the new dawn, this is the turn of tide

we ride the winds on the mountainside 

stand your ground, this is the time

death to those, who try to hide

hail the new dawn, this is the turn of tide

Koska (((kansainväliseen))) Discogsiin ei ole luottamista, levyä kannattaa kysellä kotimaisilta lafkoilta kuten Sakaramiinalta ja Europa Erwache Productionisilta sekä muilta hyviksi havaituilta alan distroilta.

Arvio: RL

Tulevia keikkoja, joissa levyn yhtyeitä voi kuulla:

7.12.2019 pääkaupunkiseutu: Mistreat, Pagan Skull, Snöfrid, Sankar’hauta 1.2.2020: Reidh, Pagan Skull                         

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...