perjantai 22. tammikuuta 2021

Rautakotka: Rautakotka C-kasetti (Hakaristi Tuotannot, 2020)


Musiikkilinkki Rautakotkan kappaleeseen "Väkivalta, Voima ja Vastarinta".

Viime vuoden lopulla ilmestynyt Rautakotkan kuuden biisin demojulkaisu oli iloinen yllätys koettelemusten vuoden päätteeksi. Kasetilla ei kuitenkaan juhlisteta toiveikasta paluuta kuluttajajuhliin, vaan yhtye julistaa soturiasketian ilosanomaa veren, hien ja kyynelien merkeissä. Kuulijalle ei siis tarjota leipää ja sirkushuveja, vaan saastan poistavaa luonnon ikuista fasismia.

Salamyhkäisen tuntemattomana pysyttelevä tuore eteläsuomalainen RAC-yhtye on suoraselkäisen poliittisuuden lisäksi myös musiikillisesti väkevä tapaus. Tämä jos mikä on miesten musiikkia, vaikka kyse ei olekaan black metallista.

Laulajan miehekäs ääni, raaka repivä kitarasoundi ja The Stranglersin tyyliin pintaan nostettu jykevä basso tekevät musiikista niin maskuliinista, että kuuloetäisyydelle joutuneilta muunsukupuolisilta lumihiutaleilta vuotaisi todennäköisesti korvista verta. Luonnonmukaisen terveet vaistot ja ajattelutavat säilyttäneille kuuntelijoille Rautakotka on sitä vastoin mitä parhainta taistelutahtoa kohottavaa hengen ravintoa kituvaa Modernia Maailmaa vastaan. 

Kasetti alkaa rivakasti etenevällä sodanjulistuksella ”Väkivalta, Voima ja Vastarinta”. Anteeksipyytelemättömän sotaisa tematiikka kuultaa läpi myös kappaleissa ”Legioona”, ”Ikuinen kamppailu”, ”Sotaanlähtöloitsu” ja ”Keihäänkärki”. Bändin kutsumille ihmispaskoille ei käännetä poskea, vaan totaalisessa sodassa heitä odottaa vain montun pohja. 

Ainoastaan nimikappaleessa ”Rautakotka” leijaillaan korkeammissa sfääreissä. Kansallista ylösnousemusta symboloivassa rautakotkassa tiivistyy voiman ja kunnian hyveet, jotka ovat välttämättömiä uudesti syntyvälle puhdistetulle kansakunnalle.

Rautakotkassa on jotain samaa ideologista vakavuutta kuin Vastausmerkissä. Musiikki on vain pari astetta karskimpaa ja sanoma muutamaa piirua suorasukaisempi. Yhteistä molemmille on vankka suomalaiskansallinen vakaumus ja voittoisa kansallissosialismi. Näille bändeille uskoisi löytyvän tilaa vaikkapa uudelle Veriyhteys-kokoelmalle. Kummatkin bändit kun tuovat aivan uutta, vakavahenkistä, asennetta suomalaiseen RAC-musiikkiliikkeeseen. 
 
Arvio: RL



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...