keskiviikko 14. helmikuuta 2018

Power Electronics Against Communism II (Vanguard Productions / Doomsday Elite / Europa Erwache Productions ‎/ Vinlandic Werwolf Distribution, 2018)

Kulttuurisodan puolella kommunismia ja sen moderneja muunnoksia kuten kulttuurimarxismia vastaan taistellaan muuallakin kuin RAC-punkissa ja äärimetallissa. Eräs merkittävimmistä oikeistoradikaalia voimaelektroniikkaa ja dark ambientia julkaisevista yhtiöstä on amerikkalainen Vanguard Productions, jonka neljä vuotta sitten alkanut julkaisutoiminta sisältää jo nyt kunnioitettavan kokoisen katalookin.

Pari vuotta sitten yhtiö julkaisi omilta poliittisilta artisteilta ja muutamilta vierailevilta nimiltä koostetun kokoelman Power Electronics Against Communism [PEAC]. Vain kasettina ilmestyneen kansainvälisen paketin tunnetuin nimi lienee Sturmführer, joka muistetaan parhaiten natsi-ambientin uranuurtajana. Muutoinkin kasetin ääniterrori on huomattavasti hillitympää kuin tämä aivan äskettäin ilmestyneen kakkososan, jonka julkaisuun on osallistunut kolme muuta lafkaa mukaan lukien suomalainen Europa Erwache Productions.

Debyyttikokoelman tapaan cd:nä julkaistu uusin PEAC ei sisällä pelkkää white power electronicsia ja noisea, vaan se on varsin kirjava kooste äänikollaaseilla leikittelevästä musiikista (Steel Law, Siege Elecroniscs) lähtien perinteisestä industrialista aina ambientiin (mm. Anthems Of Ancients). Whitehousesta sikiävää klassista voimaelektroniikkaa levyllä tarjoavat puolestaan sellaiset nimet kuin Comandancia, Sonnenrad, Hate Speech, Legión Arcángel, Totenrune ja Plantation.

Levyn kruunaa epäkorrektin pe:n pioneeri Streicher esityksellään ”Juda Verrecke (PEAC Mix)” ja tietenkin suomalaisen vihamelun ykkösnimi Straigth Arm Salute. Tällä kertaa Pohjolan miesten esitys ”Smash the Reds” ei ole äärimmilleen vietyä ääniagitaatiota, vaan sen voimaelektroniikka on lakonista, hillittyä ja toistossaan harkittua.

PEAC vol II on maukas kattaus uudesta kokeellisesta musiikista, jossa esiin tuodut poliittiset teemat ovat ääneen lausuttuina kuin iskuja päin liberaalidemokratian korruptoitunutta fasadia. Vaikka levyn kaikki esitykset eivät ole uusinta tavaraa kuten war ambientia takovan BloodSoilin teos ”Willpower”, on kyseessä silti verraton kokoelma viime aikojen radikaalia äänivirtaa.

Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!