sunnuntai 30. toukokuuta 2021

Back with a bang! – Mistreat, White Minority, Sniper, 29.5.2021 Etelä-Suomi


Pääkaupunkiseudun kerhon uudelleen avajaisten julisteessa luki isolla Back with a bang. Illan tarjonta Skrewdriverin kappaleen hengessä oli myös nimensä mukaisesti puhtaasti skinhead-linjalla.

Suomen vanhimmat toiminnassa olevat yhtyeet yhdessä oli selkeälinjainen valinta. Siistin mustaksi maalattua miljöötä ja lavaa koristivat isot Blood & Honour -bannerit.
Harvoin Mistreatia on nähty illan ensimmäisenä yhtyeenä. Remontin jälkeen uusittu äänentoisto vaati ilman soundcheckiä aloitetun keikalla aikana hieman säätöä. Tämä ei lopulta muodostunut esteeksi. Mistreat onnistui vetämään takuuvarman setin, jossa oli illan teemaan sopivia lisäyksiä. Jopa ulkomaan vahvistus vetämässä yhden kappaleen laulut vierailevana solistina.
White Minorityn keikalla rumpalin raivoisa hakkaus oli mielenkiintoista seurattavaa. Yhtye on tällä hetkellä uransa tiukimmassa kunnossa. Perinteiseen suoraan, mutta myös hieman metallisiin kitaramelodioihin pohjautuva RAC on Suomen oloissa poikkeuksellista. Sanoituksissa White Minority keskittyy selväsanaiseen ilmaisuun ja monen kappaleen tarttuvat kertosäkeet kutsuvat yhteishuutoon, ei vähiten keikkaklassikossa "Master Race". Uuden Mistreatin kanssa tehdyn yhteislevyn kappaleita on kuultu monilla keikoilla ja "Send them back", "No more lies", "Antifa" ovat jo ennen studiolevytystä kuuluneet White Minorityn keikkojen iskevimpiin kappaleisiin. Keikan aikana vilahti jopa naisfanin tekemä White Minority -banneri liehumassa yleisön joukossa.
Illan viimeiseksi esiintyjäksi päätyi Sniper. Setti oli tuttu edellisen kuukauden Kouvolan keikalta. Olosuhteet kerhon sisälavalla oli hälyisemmät ja kovaäänisemmät. Laajasta discografiasta oli poimittu 17 kappaletta. Varhaistuotannosta uusimman levyn tuotantoon asti. Sniper yhdistää tyylikkäästi tarttuvilla kitaramelodioilla varustetun rotutietoisen rockin, nopeatempoiseen hardcore punkin vauhdilla etenevään kaahaamiseen ja siitä edelleen rauhoittuen jopa hitaan balladin pariin. "Mustat raiskaajat", "Elämästä kuolemaan", "Final day of their false history", "Punishment must fit the crime", "Adolf Hitler", "Together tomorrow" ja monet muut klassikot pitivät keikan intensiivisessä liikkeessä alusta loppuun. Illan viimeiset veti Korkki yksin, yleisöstä tulleen toiveen ja illan viimeiseksi sopiva ikivihreä "Snow fell".

Veriyhteyden Telegram-sivulta löytyy myös ladattavaksi keikan videiota jokaiselta bändilta.

Arvio: VY

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...