tiistai 14. syyskuuta 2021

9/11 Bileet Ukkometsossa: Pagan Skull, White Minority, Sniper




Musiikkiteollisuuden katkeraa valitusta ei olla nähty kotimaisen kansallismielisen musiikin kentällä. Keikkoja on jatkunut lähes ähkyyn asti. Joka kuukaudelle on osunut bileet, joskus jopa päällekkäin eri kaupunkeihin. Julkisesti ilmoitettujen keikkojen lisäksi on kasvava määrä yksityistilaisuuksia, joista monet kuulevat vasta jälkikäteen.

9/11 bileet olivat vain pari viikkoa Tampereen ja Kuopion keikkojen jälkeen. Alle kahden viikon päästä tapahtuu pääkaupunkiseudulla ja heti lokakuun alkuun Tulenväki järjestää keikan Mikkelissä. Marras- ja joulukuu eivät jää ilman tapahtumia. Vuosikymmen sitten jokainen keikka oli odotettu erikoistilaisuus. Viimeiset vuodet ovat olleet niin aktiivista aikaa, että moni joutuu tekemään valintoja minne lähtee ja minkä jättää väliin. Isolla osalla keikkapaikoista on vakiintunut porukka, joka muodostaa jo sellaisenaan yleisön. Keikkojen runsaus suosii isompia kaupunkeja, joissa kynnys paikalle matkustamiseen on matalampi.

Ukkometson keikan aloitti Pagan Skull. Äänenlaatu oli heti alusta asti hyvä. Sekä valot, äänentoisto että lava ovat tilaan sopivat. Setti muodostui sekä tutuista kappaleista että muutamista harvinaisemmista kappaleista. RAC-covers PROPAGANDAA levyltä tuttu "Suomi Raccia" tuli örinän sijaan puhtailla melodisilla lauluilla. Keikan parhaimmistoa oli selvästi uusimman levyn nimikappale. Tyylikkäästi vedetty Joutomaa osoitti miten omaperäistä suomalainen radikaali rock parhaimmillaan on.

White Minority oli tiivistänyt keikkasettiä edelliseltä kerralta. Raaka RAC junttaus sisälsi monet yhtyeen vanhat klassikot, joiden lisäksi tarjolla oli uutta materiaalia sekä lainakappale, joka tullaan ilmeisesti kuulemaan nauhoitettuna versiona myöhemmin. White Minoritylle oli hyvin eduksi selkeä äänentoisto. Molempien kitaroiden kuuluvuus ja yleinen tasapaino antaa kappaleille raskautta. Parhaimmillaan White Minority on agitoidessaan mukaansatempaavilla kertosäkeillä. Jo 15 vuotta sitten levytetty Master Race saa jopa sellaisen yleisön mukaan jolta olisi yhtyeen levyt jääneet ostamatta.

Sniper oli 9/11 bileissä täydellä rock-kokoonpanolla. Jo aiemmin mainittujen elokuun keikkojen lisäksi Turun Kukkavirta-kulkue tapahtumassa kuultiin Sniperin Korkin akustista soloesiintymistä. Tätä ennen on ollut mahdollista nähdä Stormheit esiintymässä poliittisissa julkisissa ulkoilmatapahtumissa. On lähes ennenkuulumatonta, että puhdasverinen RAC-trubaduuri on livenä keskellä kirkasta päivää yhdessä Suomen suurimmista kaupungeista. Korkin häpeilemättömän suorasukainen soitto oli omiaan ärsyttämään ihmisiä, joiden mielestä julkisesti esitettävä taide kuuluu olla teknisesti virheetöntä tai suurille massoille soveliasta. Sniperin tuore albumi Sodanjulistus! ei ole massojen viihteeksi tarkoitettua taidetta. Sen siloittelemattoman asenteen ei tarvitse vakuuttaa vihollisia tai koskettaa viihdekulttuurin aivopesemää lammaslaumaa. Taistelulaulujen muodossa olevan agitaation kohteita ei tarvitse olla kuin kourallinen. Heidän inspiroiminen on jo voima, jota pelkää sekä vastapuolen aktivistit että koko yhteiskunta. 

Valtioneuvosto on Suomen ylintä toimeenpanovaltaa käyttävä elin. Se käsittää pääministerin ja ministerien muodostaman hallintovallan keskittymän ja laajemmassa merkityksessä sillä tarkoitetaan valtioneuvoston yleisistunnon ja ministeriöiden muodostamaa hallitus- ja hallintoasioiden päätöksentekoelintä. Valtioneuvoston 13.9. julkaistun antirasistisen kampanjan esittelyteksti puhuu miten "rasismin passiivinen tuomitseminen ei riitä yhdenvertaisuuden edistämiseksi". Valtioneuvoston tavoite on "rakentaa suomalaista yhteiskuntaa, jossa jokainen tulee kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi ilman syrjintää tai syrjinnän pelkoa". Yhdenvertaisuusvaltuutettu painottaa miten "on tehtävä kaikkemme rasismiin puuttumiseksi. Se työ ei saa jäädä ainoastaan vähemmistöihin kuuluvien ihmisten harteille. Se, että kampanjassa on mukana laajasti organisaatioita, lähettää vahvan viestin siitä, että rasismia ei hyväksytä ja sitä vastaan halutaan toimia aktiivisesti laajalla rintamalla. Jokainen meistä voi olla rakentamassa yhteiskuntaa, jossa jokainen ihminen on arvokas ja yhdenvertainen". 

https://valtioneuvosto.fi/-/1410853/olen-antirasisti-kampanja-haastaa-rakentamaan-rasismista-vapaata-suomea

Teksti on irvokasta luettavaa nuorten aikuisten kohderyhmässä, joihin valtiovallan vihamielisen rasistinen (koskee vain valkoista kantaväestöä) kampanja tosiasiallisesti kohdistuu. Samaan aikaan nähdään miten etninen kaaos on jo karannut virkavallan hallinnasta ja lähiöiden ja koululaitoksen alamäki on konkreettinen. Syynä ei ole "rasismi" tai "rasistien" paheksuttava käytös. Emme tule ikinä näkemään valtioneuvostolta kutsuhuutoa, jossa järjestöjä, medioita tai yksityishenkilöitä pyydettäisiin puuttumaan kaduilla rehottavaan etniseen turbulenssiin ja sen selviin syihin.

Sniper edusti tälläkin keikalla sitä vastarinnan ääntä, joka sanoo suorat sanat kumartelematta valtionjohdon vaatimuksia. Keikka lähti käyntiin The Moment Of Truth -kappaleella ja viitisentoista kappaletta piti tiukassa otteessaan loppuun asti. Punishment Must Fit The Crime, Final Day Of Their False History, Together Tomorrow, Waiting For The Good Tomes, Mustat Raiskaajat ja monta muuta sisältää viestin, jota kaikki eivät halua kuulla.

Rotumuukalaisten rikosten ja haitallisen invaasion passiivinen tuomitseminen ei riitä kansallismielisyyden edistämiseksi. Radikaali kansallismielisyys on myös tekoja ja paineen luomista. Kutsu kuuluu sekä yksinäisille susille että päivänvalossa operoivalle poliittiselle toiminnalle.

Teksti: VY

Videot:

Pagan Skull:

https://www.bitchute.com/video/E9EtYUwjTXiO/

Sniper:

https://www.bitchute.com/video/JFpPBm8L1oI1/

White Minority:

https://www.bitchute.com/video/a0B7LoNh6pEh/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

MAINOS: Ukkometso 4.5.2024!