maanantai 18. elokuuta 2014

SNIPER: 12´´ picture-maxi (1998, Movement records)

      

(Arvio on kirjoitettu 1990-luvun lopulla julkaisemattomaan lehteen)

Levyltä näytekappale "Racial gig".

Kuusankosken poikien ensimmäinen levyjulkaisu on saksalaisen Movement recordsin markkinoima 12 tuumainen kuvamaxi, johon on a-puolelle painettu Suomen lippu ja b-puolelle tarkka-ampuja työssään. Koska levy pyörii 45  kierrosta minuutissa on siihen mahtunut vain kolme biisiä. 

A-puolen kappaleet "Skinheads" ja "Racial gig" ovat iloista sing-a-long RAC:tä Mistreatin hengessä, melodista 77-punkkia parhaimmillaan. Perspuolella on vain yksi kappale, voimaballadi "Power is white", joka on paatoksestaan huolimatta yksi hienoimpia suomalaisia white power -biisejä ja samalla myös koko platan paras esitys. Suomalaisten syvimpiä tuntoja tulkitsevat rotutietoiset sanat, kaunis melodia ja tarttuva kertosäe takaavat sen, että biisistä on tullut jo nyt eräs Sniperin kestosuosikeista. Valitettavasti levystä tehtiin vain 500 kappaleen rajoitettu keräilypainos, jota on tätä nykyä lähes mahdotonta löytää mistään. 

RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...