keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Straight Arm Salute: The New Rise of National Socialism (Europa Erwache Productions, 2015)

RAC-yhtye Pylvanaisen omana julkaisukanavana toimiva Europa Erwache Productions on laajentanut toimintaansa ja alkanut julkaista muitakin yhtyeitä kuten Pagan Skullia ja Minu Kampia. Tosin suomalaisittain harvinaista Martial Industrialia ja uusklassista ambienttia vääntävä Straight Arm Salute on oman lafkan projekti, sillä siinä vaikuttaa ainakin vokalistin äänestä päätellen Pylvanaisen laulaja.

Straight Arm Saluten vain 200 kappaleen painoksen debyyttialbumin tekee vielä harvinaisemmaksi se, että The New Rise of National Socialism lienee lajissaan ensimmäinen puhtaasti kansallissosialistinen Martial Industrial julkaisu Suomessa ilman etäännyttävää taidehomostelua tai halpahintaista voimaelektroniikka-shokeerausta. Tällä levyllä ollaan tosissaan. Kuulijan kannalta viesti olisi ollut tehokkaampi, jos kappaleet olisi rallienglannin ja tönköhkön saksan sijaista ammuttu kuulijan korville selvällä suomen kielellä. Mutta käyhän sen näinkin, mikäli tavoitteena on palvella globaalia pan-arjalaista ideologiaa. 

Teknisesti levy noudattaa alansa tuttuja konventioita eli mukaan on sämplätty mm. Hitlerin puheita ja tunnettujen juutalaiskriitikoiden kuten ”isä” Nathanael Kapnerin (tuttu YouTubesta) tulikivenkatkuisia julistuksia. Silloin kun musiikki liikkuu kevyemmissä ambient tunnelmissa, se tuo mieleen amerikkalaisen Sturmführer-projektin. Muutoin, kuten kappaleessa ”The Fall and Rise of Aryan Europe”, poljetaan perinteistä militaaria konebiittiä, joka on tuttua mm. ruotsalaisen fascismiromantiikkaa viljelevän Arditi-nimisen duon julkaisuista.

Levyn ehkä hämmentävin esitys on viimeisenä kuultava eteerinen ambient-esitys ”Je suis Olli”, joka on kunnianosoitus perussuomalaisten kansanedustaja Olli Immosen legendaariselle facebook-päivitykselle! Luultavasti profeetalliseksi osoittautuva kohupäivytys löytyy kokonaisuudessaan ja alkuperäisessä englanninkielisessä muodossa myös levyn sisälehdeltä. Täytyy tunnustaa, että fb-postauksesta tehty kappale on ajankohtaisuudessaan hieno oivallus dokumentoida kohusitaatti myös musiikin avulla.

Ajoittaisesta geneerisyydestään ja kotikutoisuudestaan huolimatta Straight Arm Saluten debyytti on arvokas lisä kotimaisen rotutietoisen musiikin kenttään. Levylle on syytä saada jatkoa, sillä projektissa on ilmiselvää potentiaalia kohti persoonallisempaa otetta. Seuraavalla levyllä tekijät ovat todennäköisesti ehtineet kehittää ilmaisuaan sen verran, ettei se jää vain musiikinkeräilijöiden harvinaiseksi kurisioteetiksi. 

Arvio: RL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

KORSO EASTER FEST 31.3.2024

MISTREAT! Rock Bear järjesti pääsiäis viikonlopulle neljän päivän tapahtuman. Torstai ja lauantai olivat perinteisempää Black Metalia. Perja...